Antalya Belediyesi akıllı telefon kullanma kursu düzenledi

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya bakılırsa, Gündoğmuş Atatürk Sanat Eğitim Merkezi’nde “öğrenmenin yaşı yok” sloganı ile gerçekleştirilen eğitime, akıllı telefon kullanmayı bilmeyen kursiyerler katıldı.

Haftada bir gün yapılan eğitime, yüklü olarak ileri yaş kümesindeki şahıslar başvurdu. süratle gelişen teknolojinin imkanlarından yaralanmak isteyen kursiyerler, eğitimde, manzaralı arama, bildiri atma, internet bankacılığı, e-devlet süreçleri üzere alanlarda bilgilendirildi.

Kursiyerlerden 71 yaşındaki Düriye Arsan, eşi Hasan Arsan ile kursa katıldıklarını belirtti.

Okuma yazmayı da belediye tarafınca düzenlenen kurslarla öğrendiğini anlatan Arsan, “Bir gün arkadaşım ileti atmamı istedi, ben de bilmediğimi lakin öğretirse yapabileceğimi söylemiş oldum. bu biçimde bir kurs açıldığını da öğrenince çabucak kaydolduk. Artık torunlarımla mesajlaşıyorum, imajlı konuşuyorum. Her şeyi öğrenmek lazım” tabirini kullandı.

79 yaşındaki Ali Yalçın Taşpınar da akıllı telefonun hayatında büyük kolaylıklar sağladığını aktardı.

Bilhassa banka ve fatura hizmetlerini artık çarçabuk telefonundan yapabildiğini lisana getiren Taşpınar, “Akıllı telefonumdaki bilmediğim biroldukça özelliği kurs yardımıyla öğrendim. Hastane randevularımı da telefon ile alabiliyorum. Bunlar bizler için hayli hoş yenilikler” diye konuştu.

‘Keçilerime müzik dinletiyorum’

Emekli öğretmen Abdullah Nazif Erdal da bankaya gitmeden kızına para göndermeyi, aracının vergisini, elektrik ve su faturalarını internet üzerinden telefon ile ödeyebilmeyi öğrendiğini anlattı.

Gündoğmuş’ta çiftçilik ve besicilik yapan 68 yaşındaki Meryem Ceylan da kimseye muhtaç olmadan, istediği vakit çocuklarını ve torunlarını manzaralı arayabilmek için kursa katıldığını kaydetti.

Akıllı telefonun ömrüne yenilikler kattığını anlatan Ceylan, “Bahçede ya da meskende canım sıkıldığı vakit cep telefonumdan haberleri izliyor, müzik dinliyorum. Hatta keçilerime de müzik dinletiyorum, onların da güzeline gidiyor. Kurs hayli faydalı oldu” sözlerine yer verdi.

Kursiyerler, Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek’i de imajlı arayarak, bu biçimde bir kurs düzenledikleri için teşekkür etti.