Hoppegarten yarış pisti en güzel şapkayı arıyor

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Michael Müller politikacı görünümünden çıkamıyor. Eski hükümdar, at yarışına gelmeden önce yarış pisti kamerasına elbette oy vermeye gittiğini söylüyor. Kriz ve savaş zamanlarında Avrupa'nın geleceği hakkında yönlendirici bir karardır. Evet, evet, evet, bu doğru, diyor moderatör ve yine de vatandaşlık görevinizi yaptıktan sonra artık yarışmanın tadını çıkarmak istiyorsunuz.

Her yıl düzenlenen “Moda Yarış Günü” Pazar günü seçim günü düzenlendi; Hoppegarten'de sadece atların performansının değil konukların performansının da önemli olduğu o yarış günü: Yarışı kazananların yanı sıra en iyi kıyafet, en iyi şapka ve en iyi grup görünümü de belirlenecek. . Michael Müller, yarış atlarının daha sonra izlenebileceği geniş ekranda yayınlanan bir röportaj veriyor.

Selefi Klaus Wowereit gibi Müller de yüksek profilli bir ödül törenine katıldı; moda ödüllerinden biri değil, klasik at yarışı ödüllerinden biri.


Ayrıca bahse girmek istiyorum: Moda tasarımcısı Carolin Bernier (solda) ve annesi Ute zafer üzerine bahse giriyor.Sabine Gudath


Güneşli Pazar sabahı, iki SPD'li, partilerinin o gün katlanmak zorunda kaldığı ağır yenilgiyi ancak tahmin edebiliyordu. Neyse: Şimdi yarış günü, geçici olarak fikrinizi değiştirmek için iyi bir an. Bu Moda Yarışı Gününde politikayla birkaç kez daha karşılaşacağız.

Grup kategorisinde moda yarışmasına katılmak isteyen Panketal'li Tetzner ailesi için de bu durum zaten yaşanıyor gibi görünüyor. Anne Stephanie Carliczek-Tetzner her yıl kendisi, kocası ve iki çocuğu için özenle hazırlanmış kıyafetler ve şapkalar dikiyor; bu sefer dördü tamamen kırmızı ve siyah giyinmiş. Groco bir görünüm mü? Berlin hükümetinden ilham mı aldınız? Carliczek-Tetzner, “Hayır” diyor, “temalarımız silindir şapkalar ve kırmızıydı çünkü sezonun rengi bu.”

Groko'yu hatırladım: Stephanie Carliczek-Tetzner, Mirko, Holly ve Henry Tetzner.


Groko'yu hatırladım: Stephanie Carliczek-Tetzner, Mirko, Holly ve Henry Tetzner.Sabine Gudath


Moda tasarımcısı Carolin Bernier ve annesi Ute de her yıl moda yarışmalarına katılıyor; Bu kez kız, iki güneş şapkasını yaratıcı bir şekilde çiçekler ve yıldızlarla süsledi. Şapkalar ve at yarışları neden bu kadar sağlam bir bütün oluşturuyor? Carolin Bernier'in bir an düşünmesi gerekiyor. “Yarış, insanların hâlâ çok fazla şapka taktığı imparatorluk dönemlerinde çok popülerdi” diye tahminde bulunuyor ve bu gelenek muhtemelen o dönemde de devam ediyordu.


Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.


Şapka çoğu zaman siyasi meselelerin merkezinde yer alıyor


Tatjana Beretkah, at yarışının bugün hala yüce başlık takmanın tek yolu olduğunu söylüyor – özellikle Almanya'da, özellikle Berlin'de. Beretkah'ın kendisi de bir şapkacıdır ve öncelikle Kurfürstendamm'daki showroom'unda sattığı özenle hazırlanmış büyüleyici ürünler tasarlar.

Büyüleyicileri nasıl aşacağını biliyor: şapkacı Tatjana Beretkah (sağda), model Adele ile poz veriyor.


Büyüleyicileri nasıl aşacağını biliyor: şapkacı Tatjana Beretkah (sağda), model Adele ile poz veriyor.Sabine Gudath


Pazar günü Hoppegarten'de bu sezon ışıltılı örümcekler ve değerli taş böceklerle donattığı modellerinden bazılarını sergiliyor. Kısa süre önce Falkensee ile Spandau arasındaki sınırda şehirden taşraya taşınmış, “her yerde tüyler ürpertici sürüngenler var, belki de bu koleksiyonla fobilerimle biraz mücadele etmek istedim.”

Şapkalar ve yarışlar arasındaki bağlantı hakkındaki yarım bilgimiz ve geleneğin Alman İmparatorluğu'ndan geldiği varsayımımız söz konusu olduğunda, uzmanın bazı ayarlamalar yapması gerekiyor. Aslında bu geleneğin İngiliz kökenli olduğunu ve aynı zamanda ekonomi politikası olduğunu söylüyor. 17. yüzyılın sonlarında Rusya ile pek çok iş yapılıyordu; örneğin şapka yapımında kullanılan büyük miktarlarda kunduz derisi satın alınıyordu.

El işi makası ve yapıştırıcıyla aktifti: Gorjana ve oğlu Winimar Britz'den seyahat ediyordu.


El işi makası ve yapıştırıcıyla aktifti: Gorjana ve oğlu Winimar Britz'den seyahat ediyordu.Sabine Gudath


Bu işletmeleri güvence altına almak ve genişletmek için İngiltere'de at yarışı gibi sosyal etkinliklerde şapka takılmasını zorunlu kılan bir yasa çıkarıldı. Bu, bugün hala şapka takmanın zorunlu olduğu Ascot'taki dünyanın en önemli at yarışından (bu arada kadınlar için en az on santimetrelik bir çapa ihtiyaç duyulmaktadır) kendi tarzınız hakkında özgürce karar verebileceğiniz Hoppegarten hipodromuna kadar devam etti. kendi başlığı.

Hoppegarten'da şapka bir ifadeden çok mücevherdir


İngilizler ve Ruslar, kunduz kürkleri ve şapkalar hakkında en küçük ayrıntıya kadar söylenenler doğru mu? Bunu Moda Yarışı Günü'nden sonra evdeki bilgisayarınızdan araştırmak şaşırtıcı derecede zordur; Avrupa tarihindeki bu olay kesinlikle sürpriz olmayacaktır. Sonuçta şapka çoğu zaman siyasi ilginin merkezinde yer alıyor.

Bugün saç yerine şapka: Son moda kuaför Frank Schäfer (sağda) da konuklar arasındaydı.


Bugün saç yerine şapka: Son moda kuaför Frank Schäfer (sağda) da konuklar arasındaydı.Sabine Gudath


Örneğin 1960'lı yıllarda dönemin Başkanı John F. Kennedy'nin üstsüz gitmeyi tercih etmesi, şapka üreticilerinin oluşturduğu endüstriyel birlik olan Hat Corporation of America'nın üyeleri arasında büyük bir memnuniyetsizliğe neden olmuştu. O dönemde kendi ülkesinde ekonomiyi desteklemediği söyleniyordu. Ancak Kennedy, etkileyici olduğu kabul edilen saçını kapatmak istemediğinden, karısı Jacqueline, işleri yumuşatmak için kısa sürede tutkulu bir şapka kullanıcısı haline geldi – Halston'dan aldığı hap kutusu şapkaları bugün hâlâ efsane.

1925'te Atatürk, şapkayı Türkiye'de erkekler için izin verilen bir başlık haline getiren bir şapka yasasını çıkardı ve her türlü geleneksel oryantal modeli yasakladı. 90 yılı aşkın bir süre sonra, resmi olarak siyasi gizlilik yemini etmiş olan Kraliçe II. Elizabeth ciddi bir şapka skandalına neden oldu: Brexit karmaşasının ortasında, mavi şapkalı Avrupalı yıldızları andıran sarı çiçek detaylarıyla bir açıklama yaptı.

Vahşi, vahşi Doğu: Strausberg'den Ingo, şapkaların at yarışının bir parçası olduğunu düşünüyor.


Vahşi, vahşi Doğu: Strausberg'den Ingo, şapkaların at yarışının bir parçası olduğunu düşünüyor.Sabine Gudath


Siyasi bir sembol olarak şapka – bu aslında Pazar günü Hoppegarten'deki seçimlerle ilgili bir konu değil. Britz'den gelen ve şu anda şapka yarışmasına kaydolan Gorjana ve oğlu Winimar, “tamamen kağıttan yapılmış” zararsız, neşeli meyve modellerini tercih ettiklerini söylüyor.

Sonunda güzel bir siyasi sembol kazanır


Birkaç bira bankı ötede Strausberg'den Ingo oturuyor, yine soyadı yok ama kovboy şapkası takıyor. Politika ya da şapka yarışması hakkında hiçbir şey bilmek istemiyor. “Her yarış günü buradayım ve şapkalar da bunun bir parçası” diyor.

En güzel şapka: Liubava Samchenko deniz kabuğu modeliyle günü kazandı.


En güzel şapka: Liubava Samchenko deniz kabuğu modeliyle günü kazandı.Sabine Gudath


Ancak yine de moda ödülleri dağıtıldığında işler politik bir hal alıyor. Sadece grup kategorisinde üçüncü olan ve moderatörün de sorduğu Hoppegarten sahnesinde Groko ilhamını bir kez daha inkar etmek zorunda kalan kırmızı siyahlı Tetzner ailesiyle değil. “Günün en güzel şapkası” kategorisinde birincilik, aynı zamanda bu Pazar gününün sadece atlar ve büyüleyicilerden ibaret olmadığını da hatırlatıyor.

Ödül ve şık Adlon'da bir gecelik konaklama, Ukrayna'dan Liubava Samchenko'ya gidiyor ve Samchenko bunu gözle görülür şekilde etkilendiğini kabul ediyor – daha sonra bize söylediği gibi, sadece onur nedeniyle değil. Samchenko iki yıl önce oğluyla birlikte Ukrayna'dan Almanya'ya geldi; kocası Bakhmut'ta kaldı. Samchenko, ondan bir yıldır haber alamadığını ve onun Rus esaretinde olduğundan şüphelendiğini söylüyor.

Liubava Samchenko'nun şapkası, bej malzemeyle güzel bir şekilde örtülmüş, organik bir deniz kabuğu şeklinde görünüyor. Kendisi de şapkacı mı? Kazanan, “Hayır, hayır” diye el sallıyor. Şapka, Falkensee'li Rus şapka tasarımcısı Tatjana Beretkah ile tamamladığı bir atölye çalışmasının sonucuydu. Bu hoş bir sembol değilse.
 
Üst