Kimler tam ehliyetsizdir ?

Murat

New member
[color=]Kimler Tam Ehliyetsizdir? Bir Eğlencelik Hızlı Sohbet

Selam forumdaşlar! Bugün sizlerle, hayatın en keyifli, en eğlenceli ama bir o kadar da kafa karıştırıcı konularından birini ele alacağız: Kimler tam ehliyetsizdir?

Tabii ki, hepimizin bildiği gibi, ehliyet yalnızca araç kullanmakla ilgili değil. Hayatın her alanında, kimi insanlar “tam ehliyetsiz” kategorisinde sayılabilecek kadar yönsüz, beceriksiz ya da bazen tamamen “yol almayı” unutan tipler olabiliyor. Yani birinin sokakta araba kullanamaması, aslında tüm hayatını yönetemediği anlamına mı geliyor? Bunu biraz mizahi bir bakış açısıyla tartışalım!

Biliyorum, ehliyet almak kolay bir iş değil. Ama bazıları var ki, ehliyeti olsa bile, “bunu kullanmak ne kadar doğru?” sorusunu sorgulatacak kadar kararsızlar. Gelin, kimlerin tam ehliyetsiz olduğunu biraz gülerek inceleyelim. Bu yazıyı okurken gülerken farkında olmadan baş parmağınızı yukarı doğru kaldırdığınızda, gerçekten kimlerin ehliyetli olduğunu bir kez daha düşüneceksiniz!

[color=]1. Navigasyon Cihazına Bile “Hakkını Vermeyenler”

Bunu yalnızca erkekler için yazmak gibi bir niyetim yok, ama bu kategoride erkekler genellikle liderlik ediyordur (bunu bilerek söylüyorum, çünkü hiç kimse bir erkekten yol tarifi alırken daha fazla yön değiştirmez). O kadar ehliyetsizler ki, bir navigasyon cihazını bile doğru kullanamıyorlar. Bir noktada “sağa dön” diyen cihaz, 3 dakika sonra “işte burası” dediğinde, siz hala yoldan sapmışsınız.

Bunlar, yolculuk sırasında “Beni bilmem, bu yola güveniyorum!” diyerek, sadece kendi sevdikleri rotayı izlemeyi tercih ederler. Yolda kaybolmanın peşinden koşarken, herkes size yön tarifi verirken “Biliyorum, biliyorum!” deyip başınızı sallarsınız, ancak 15 dakika sonra "biliyoruz" dediğiniz yer tam olarak 50 km uzaklıkta bir yer olabilir. Aslında, ehliyetli ama tam anlamıyla ehliyetsiz bir tip.

[color=]2. “Beni Hiç Sıkma, Ben Her Zaman Haklıyım” Ekibi

Bu takım, hayatın her alanında ehliyetsizdir, çünkü sabırlı olmayı reddederler. Her ne kadar stratejiye dayalı bir tavır sergilese de, “haklı olma” konusunda hiç de stratejik değillerdir. Genelde kadınlarla ilişkilerinde (tabii ki sadece kadınları hedef almak değil, erkekler de bu konuda bazen çok başarılı!) “ben her zaman haklıyım” yaklaşımıyla her şeyin üstesinden gelirler. Ama gel gör ki, asıl ehliyet aslında burada devreye giriyor. İyi bir dinleyici olmak ve sağlıklı bir tartışma yapabilmek, çoğu zaman geçici kazançlardan daha değerli. Fakat bu arkadaşlar, her zaman haklı olmanın, güvenli ve dikkatli bir yolculuğun önüne geçtiğini fark edemezler.

Evet, yolculukları her zaman eğlenceli olabilir, ama bu “kavgalı yolculuk” zamanla ‘tam ehliyetsizliğe’ dönüşür.

[color=]3. “Her Gün En Az Bir Kez 'Hadi Gel, Yolda Kaybolalım' Diyenler”

Bir de var ki, bu kişiler navigasyon cihazını bile kullanmayan, “kendim bir yol bulurum” diyecekken tam o noktada kaybolanlardan. Yolda kaybolmak, aslında macera arayanların en büyük “merhametli” özelliğidir. Sanki yolda kaybolmak, hayatın bir parçasıymış gibi yaşarlar. Bu kişiler, her türlü "planlı" işin dışında, her gün bir yön belirleyip “yola çıkmak” için kolları sıvarlar. Ama nereye gittiklerini bile bilmedikleri gibi, sonunda sadece kaybolmuş olurlar. Bunu sürekli yaparak, aslında yolculuğun daha değerli olduğunu savunsalar da, bazen hem başkalarını kaybettirirler hem de kendi rotalarını bulamayacak kadar kaybolurlar.

Yani, bir araçta tam ehliyetli bir insan olmanın ne kadar önemli olduğunu unutanlar... Tabii, kaybolmaya devam edin! Eğlencelisiniz, gerçekten.

[color=]4. “Her Şeyin 'Günümüzde Bunu Kimse Bilmiyor' Cevabını Verene”

Her şeye karşı bir bildikleri vardır. Hiçbir konuda tam cevap veremedikleri zaman, “günümüzde bunu kimse bilmiyor” diyenler tam ehliyetsizdir. Bir tartışmaya girdiğinizde veya bir konu hakkında konuştuğunuzda, konu ne olursa olsun, birileri bu klişeyi her zaman kullanabilir. Kimseye hiçbir bilgi sunmazlar, sadece bir tartışmayı durdururlar. İşte tam bu noktada ehliyetsizlik devreye girer.

Çünkü her bilgiye sahip olmamak değil, bilgiye sahip olduktan sonra bu bilgiyi dinleyiciye aktarabilmek aslında ehliyetin gerekliliğidir. Her konuda bilgiye sahip olmak değil, öğrenmeye istekli olmak, bu çağda daha değerli bir beceridir.

[color=]Sonuç: Kimler Tam Ehliyetsizdir?

Sonuç olarak, tam ehliyetsiz olanlar aslında sadece sürüş ehliyeti olmayanlar değil. Hayatın her alanında doğru kararlar almak, insanlarla sağlıklı ilişkiler kurmak, başkalarının düşüncelerini dinleyebilmek ve ne yapacağını bilmek – işte bunlar gerçek ehliyetli insanlardır. Eğer hala yanlış yönlere saparak kaybolanlardansanız, belki de öncelikle içsel bir “yolculuğa” çıkma zamanınız gelmiştir.

Peki, forumdaşlar, sizce kimler “tam ehliyetsiz”dir? Hayatın en komik anlarında tanıdığınız ehliyetsiz insanları paylaşın!
 
Üst