Önce Berghain, ardından Moda Haftası – rapçi Berlin'e geri döndü mü?

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Kanye West'in son yıllarda Berlin'i tercih ettiği tartışmasız. Yahudi karşıtı açıklamaları nedeniyle eleştirilen rapçi, sanat galerilerini dolaşmak ve her şeyden önce sergileri ziyaret etmek için birkaç kez buraya geldi. Örneğin 2021'de Reinhardstrasse'deki sığınaktaki Boros koleksiyonuna baktı; Aynı yıl ICC Berlin'de düzenlenen “Güneş Makinesi Aşağı Geliyor” adlı geçici sergiyi gördükten sonra Batı'nın sergi merkezini satın almak istediği bile söylendi.

Ve bir de kebap meselesi vardı: Geçtiğimiz eylül ayında Kanye West, Mehringdamm'daki popüler bir turist tezgahı olan Mustafa'nın Sebze Kebapının önünde sırada görüldü. Daha sonra yeni eşi Bianca Censori ile birlikte Kreuzberg'deki bir parkta bankta etli gözleme yedi.


Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.



Berlin'e gittiğinde genellikle Soho House'ta bir odada kalan Kanye West'in şehirde görülmesi kuvvetle muhtemel. Böylece bu moda haftasında rapçinin geri döndüğü söylentisi hızla yayıldı.

West, ABD'li tasarımcı Shayne Oliver'ın Pazartesi günü Karl-Marx-Allee'deki boş C&A mağazasında düzenlediği “Anonim Kulüp” defilesine ilişkin izlenimlerini Instagram'da paylaşarak bu varsayımı körüklemişti. Kısa süre sonra podyumların kenarında West'in önceki gece Berghain'de görüldüğü haberi yayıldı; Beyzbol şapkasını yüzüne kadar çekmişti, deri kanepenin üzerinde oturuyordu.

Peki söylentinin arkasında ne var? Görünüşe göre: pek değil. Moda çevreleri, Kanye West'in Instagram hikayesinde yer alan ve daha sonra hızla sildiği Berlin Moda Haftası fotoğraflarının (görünüşe göre şu anki sosyal medya stratejisi bu) kendisine gönderildiğini söylüyor. Görünüşe göre West gördüklerini beğendi ve izlenimlerini paylaştı.

Her halükarda defileyi düzenleyenler West'in katılımını doğrulamadı. Berghain kanepesinde, yüzünde beyzbol şapkasıyla oturan kişi West olamazdı.

Peki moda haftasında süper uluslararası bir konuk yok mu? Kimsenin bu konuda endişelenmesine gerek yok: Kanye West son zamanlarda her türlü tahammül edilemez eylemiyle dikkat çekti; Birkaç kez Yahudi aleyhtarı yorumlarda bulunmasının ardından spor devi Adidas, son derece kazançlı bir işbirliğinden vazgeçti. Yani her şey yolunda; Kanye olmadan da idare edebiliriz.
 
Üst