Rusya, Türkiye ve İran içinde Tahran’da tepe gerçekleştirilecek

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Rus basınına konuşan Hacı, ülkesinin başşehri Tahran’da Rusya, İran ve Türkiye içinde bir tepe gerçekleştirilmesi üzerinde anlaşıldığını tabir etti.


Hacı, “Evet, bir tepe planlanıyor. Gelecek yılın başında gerçekleştirmek için hazırlanıyoruz, ama pandemi ile ilgili duruma bağlı. Fakat genel manada bu hususta anlaştık. Büyük ihtimalle şubat ayında yahut mart ayında bu tepeyi düzenleyebileceğiz” dedi.


Doruğun Nursultan’da gerçekleştirilen Suriye temalı müzakereler sırasında görüşüldüğünü belirten Hacı, bunun öncesinde dışişleri bakanları içinde bir görüşme gerçekleşeceğini ekledi.


Hacı, kelam konusu doruktan birkaç hafta daha sonra da Astana formatındaki memleketler arası Suriye görüşmelerinin bir daha sonraki cinsinin yapılacağını belirtti.
 
Üst