Vatan Partisi Genel Sekreteri Bursalı: Macron 50’den çok Fransız subayını vefata terk etti

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, parti genel merkezinde bir açıklama yaptı. “Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 50’den çok yüksek rütbeli Fransız subayını Ukrayna’da mevte terk etti” diyerek başladığı konuşmasında Bursalı şu başlıkları öne çıkardı:

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ukrayna’da Mariupol kentinde, elliden çok yüksek rütbeli Fransız subayını, bir fabrikanın sığınaklarında vefata terk etmiş bulunuyor.
Rusya Devlet Lideri Sayın Putin, dün sabah Mariupol’un tamamının ele geçirildiği bilgisini dünya kamuoyuna ilan etmişti. 2000 kadar askerin Mariupol’de bulunan Azovstal Demir Çelik Fabrikası’nın sığınaklarında sıkıştığı bilgisi de paylaşılmıştı. İşte bu askerlerin ortasında 50’den çok yüksek rütbeli Fransız askerinin de bulunduğu bilgisini dünya kamuoyuna ilan ediyoruz.

‘Macron’dan teslim olmayın emri’


Macron’un yaşananları Fransa halkından gizlediğine dikkat çeken Bursalı, “Rus Silahlı Kuvvetleri, sığınakta bulunan askerlere inançlı koridor açmayı önermiştir. Putin şahsen “silah bırakanlara can güvenliğinizi garanti ediyorum” demiştir. Fabrika büsbütün kuşatılmıştır ve Putin’in kelamlarıyla “bir sinek dahi” uçamayacak durumdadır. Fakat Fransız subaylarına direkt Macron’dan gelen buyruk, “asla teslim olmayacaksınız” halindedir. Macron günlerdir, Ukrayna kuvvetlerinin bulunduğu bölge tarafında bir koridor açması için Putin’le görüşmeler yapıyordu. Bunun da sebebi artık anlaşılmıştır. Macron Fransa’da infial yaratacak bu büyük olayı gizleme telaşındadır dedi.


‘İki Fransız istihbaratçısı ömrünü kaybetti’


Bursalı, açıklamasında ayrıyeten 2 Fransız istihbaratçının da ömrünü kaybettiğini belirtti:


“Bir başka bilgi, Fransa, kuşatılan fabrikadaki askerlerini kurtarmak için birden çok helikopter gönderdi. İki helikopter düşürüldü. Bir tanesi denize, bir tanesi de Azovstal Demir Çelik Fabrikasının yakınlarına düşmüştür. Fabrika yakınına düşen helikopterde, elektronik istihbarat işleriyle bakılırsavli 2 Fransız dış istihbarat bakılırsavlisinin öldüğü anlaşılmıştır. Ayrıyeten gayri resmî olarak Ukrayna’da bulunan Fransız yüksek rütbeli subayların, sürecin başından beri Fransa’nın Neonazi kümelere verdiği silahların eğitimi için orada bulunduklarını ve yalnız bir eğitmen olarak değil, şahsen savaşa katıldıklarını da Fransa ve dünya kamuoyuna ilan ediyoruz. Bu değerli bilgiler kesin ve muteberdir, Rus Devleti tarafınca Vatan Partisi’ne bildirilmiştir. Biz bu bilgiyi başta Fransız halkına ve dünya kamuoyuna açıklamayı mecburî buluyoruz.


‘Macron Fransız halkından gizleyemez’


Fransız askerlerinin NATO uğruna mevte gönderildiğini’ tabir eden Bursalı, kelamlarına şunları da ekledi:

“Rusya Savunma Bakanı Sayın Şoygu, 50’den çok yüksek rütbeli subayın sığınaklarında sıkıştığı fabrikanın 3-4 gün ortasında ele geçirileceğini ilan etti. Evvelki gün sığınaktan bir görüntü kaydı gönderen Ukrayna ordusu mensubu bir binbaşı da “dünyaya son kere sesleniyoruz. Yalnızca günlerimiz yahut saatlerimiz kalmış olabilir.” açıklamasını yapmıştır. Bu durumda Fransız subayları ya ölecekler ya da esir olarak Rus Silahlı Kuvvetleri’ne teslim olacaklardır. Şu ana kadar Macron’un bu durumu Fransa halkından bilhassa gizlediğini görüyoruz. Sayın Macron, bunun hesabını Fransız halkına vermek zorundadır. Birkaç gün ortasında bütün dünyanın gözü önünde yaşanacak süreci daha fazla gizleyemez. Macron’a sesleniyoruz. 24 Nisan Pazar günü yapılacak seçimdilk evvel Fransız halkına bu durumu açıklayınız. Bu bilgiyi Fransız halkından niye gizliyorsunuz? Fransız askerleri hangi hukukla, hangi yasal süreçle, hangi kararla Ukrayna’ya gönderildi? Fransız askerlerini neyin uğruna mevte sürüklediniz? Bizim açımızdan karşılıklar açıktır. ABD emperyalizminin adamı, NATO’nun adamı, Fransız büyük monopollerinin diktatörü Macron, Fransız askerlerini bağlandığı merkezler uğruna mevte göndermiştir. ABD ve NATO Ukrayna’yı ateşe sürerken, Fransa’yı ve Fransız askerlerini de Macron marifetiyle ateşe ve vefata sürüklemiştir. Biz Vatan Partisi olarak bu bilginin gizlenmesine müsaade vermiyoruz. Fransız halkı, 24 Nisan Pazar günü yapılacak seçimde buna nazaran oy kullanacaktır.”

‘Macron seçimdilk evvel açıklama yapmalı’


Fransa seçimlerinin yaklaştığına dikkat çekilen açıklamada ayrıyeten Macron’un mevzuyu seçimlerin yapılacağı 24 Nisan öncesinde açıklaması gerektiği vurgulandı ve şunlar söz edildi:

“Bir sefer daha Atlantik Sistemi’nin, ABD emperyalizminin, Batı merkezlerinin seçim telaşı da anlaşılmış oluyor. Bir yanda NATO uğruna 50’den çok yüksek rütbeli Fransız subayını mevte terk eden Macron, bir yanda NATO’dan ayrılacağını ilan eden Le Pen. Bir yanda Rusya düşmanlığında boğulan, yenilen, ezilen ve Fransa’ya askeri ve ekonomik manada büyük ziyanlar veren Macron, başka yanda Rusya dostu, Filistin dostu, Suriye dostu, Türkiye dostu Le Pen. Macron, bu olayda da görüldüğü üzere Fransa halkının tarihten gelen bütün bağımsızlık kıymetlerini ve onurunu ayaklar altına alarak ülkenin subaylarını mevte terk etmiştir. Yapılacak seçim, Fransa halkının bağımsızlığını onurunu ve gurunu kurtaracak seçimdir. Son olarak Macron’a bir daha sesleniyoruz. Mevte terk ettiğiniz Fransız yüksek rütbeli subaylarını, Fransız halkından gizleyemezsiniz! Sayın Macron bir an evvel, bilhassa Pazar günü yapılacak olan seçimdilk evvel Fransız kamuoyunu bu hususta bilgilendirmelidir. Vatan Partisi olarak bu açıklamayı, ayrıntıları ve soruları Türkiye kamuoyuna, Fransa kamuoyuna ve dünya kamuoyuna bildiriyoruz. Fransız basınını da bu bilgiyi yürekle Fransa kamuoyunda yayınlamaya çağırıyoruz.”
 
Üst