Bakan Çavuşoğlu: Yunanistan ihlallerden vazgeçmezse Adalar’ın egemenliği tartışılacak

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani ile ortak basın toplantısı düzenledi.


“Cumhurbaşkanımızın Miçotakis’le görüşmesinin akabinde Yunanistan’ın gerçekleştirdiği hal şaşırtan değil” diyen Bakan Çavuşoğlu, “Yunanistan ile anlaşamadığımız bahisler yıllardır var. Yunanistan silahlandırılmama şartıyla kendisi verilen Adalar’ın statüsünü ihlal etmesi ve bunları gündeme getirdik. Biz buna BM’ye ilettik, Yunanistan bu ihlallerden vazgeçmezse, bu Adalar’ın egemenliği tartışılacak. Hukuksal çerçevede yazdıklarımız durumu açıklıyor, buna yanıt vermeli” formunda konuştu.


Yunanistanlı siyasetçilerin kompleks ortasında olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu şunları söylemiş oldu:


“Yunanistan’daki siyasetçiler kompleks arasındaler, bu aslında aşağılık kompleksinin açıklaması. Her gün Türkiye’ye yönelik açıklamalarda bulunuyorlar. Yunanistan bize geldiği vakit 25 unsurluk teklifle geldi, bu çerçevede değerli gelişmeler yaşandı. Biz hiç bir vakit iş beşerlerine bizim münasebetlerimiz berbat, sen de bağlarını kötüleştir diyemeyiz. Bu yüzden Dendias’ın açıklaması saçma olmuş.”
 
Üst