Ermenistan: Ankara’nın sonların açılması için yapan yaklaşım benimsemesini umuyoruz

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Ermenistan Parlamentosu Lider Yardımcısı Ruben Rubinyan, Erivan’ın Ankara ile iki ülke içindeki hududun mümkün olan en kısa müddette açılması konusunda kapsamlı müzakerelere başlamak istediğini söylemiş oldu.


Basın mensuplarına bahse ait açıklamalarda bulunan Rubinyan, “Ermeni tarafının dileği, bir an evvel kapsamlı, somut müzakerelere başlamaktır. Her şeydilk evvel sonun açılması olmak üzere gerçek meselelerin çözülmesi ile ilgileniyoruz. Ermenistan, Türkiye ile sonun açılmasını ve diplomatik münasebetlerin kurulmasını içeren ön şartsız muahedeye varmaya hazır” dedi ve devam etti:

“Türkiye’nin de birebir yapıcılığı ortaya koymasını umuyoruz. (Türkiye özel temsilcisi ile Moskova’da 14 Ocak tarihinde yapılan) görüşme yapan bir atmosferde gerçekleşti. Bundan daha sonraki sürecin nasıl devam edeceği Türkiye’nin yapıcılığına, samimiyetine ve hazır oluşuna bağlı.”

Ermenistan’da hiç bir hükümetin Türkiye ile münasebetlerin olağanlaşması için Osmanlı İmparatorluğu periyodunda yaşanan 1915 olaylarının ‘Ermeni soykırımı’ olarak tanınmasını ön şart olarak öne sürmediğine dikkat çeken Rubinyan, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Bu manada rastgele bir şey değişmedi. Birebirini Türkiye’den de bekliyoruz. Karabağ’dan bahsedecek olursak, bu farklı formatta tartışılacak bir husus, bunun için AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) Minsk Kümesi’nin eş başkanlığı mevcut, Ermenistan ile Azerbaycan içindeki bağlantının açılması konusu Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya Başbakan Yardımcılarının çalışma kümesi, Ermenistan ile Türkiye içindeki bağların düzenlenmesi ise başka bir mevzudur.”

Ermenistan özel temsilcisi, Türk mevkidaşı ile gerçekleştireceği bir daha sonraki görüşmenin tarihi ve yerinin çabucak hemen bilinmediğini kelamlarına ekledi.
 
Üst