Fenerbahçe’den Aboubakar çıkışı: Biz istersek talip olup alırız

Adanali

Active member
Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda Fenerbahçe konutunda karşılaştığı Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. Maçın akabinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe İdare Heyeti üyesi Selahattin Baki,Her vakit bu çeşit maçlar kuvvetli geçer. Rakibin ehemmiyeti yoktur. Telafisi olmayan maçlardır. Maçta tahminen taraftarın beklediği kadar düzgün oynayamasak da yıllarını Üstün Lig’de geçirmiş son derece kıymetli bir rakibimizi elediğimiz için memnunuz. 3 kulvarda da yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.


‘Her şey çok düzgün gidiyor’


Baki, dönemi Avrupa karşılaşmaları için erken açtıklarını belirtti:


“Son derece önemli bir tempoya girdik. Biroldukça rakibimizden daha fazlaca maç yaptık. Dünya Kupası’na kadar olan süreçte topluluğun özlediği, beklediği ondan sonrasında takdir ettiği kuvvetli bir oyun ortaya koyarak önemli manada da gol atarak dorukta kalmayı başardık. bu biçimde da söylemiştik, ‘Futbolun tabiatında bu tıp erken form tutan ekiplerde inişler, düşüşler olur ve tekrar çıkışı olur’. Kıymetli olan düştüğümüz maçlarda hiç bir çatlağa müsaade vermeden topluluk olarak kenetlenip yürümek kıymetli dedim. O denli bir periyot de yaşadık. Giresun maçında kaza oldu. ondan sonrasında iki tane büyük rakibimize karşı maç verdik. Yavaş yavaş çıkışımız başladı diyebilirim. Topluluğumuzu ricam olacak, yapay gündemlere takılmasınlar. Tez edilen bütün senaryoları okudum. hiç bir biçimde bu biçimde şeyler yaşanmadı. Her şey çok âlâ gidiyor. Birtakım rakip yöneticilerimiz var. Uzun müddettir de ortada gözükmeyen rakip yöneticilerimiz var. İş Fenerbahçe olduğu vakit, kendilerini ilgilendirmeyen maçlar olduğu vakit bile anti Fenerbahçelilik ruhları ortaya çıkıyor. Daha evvel de olmuştu. Tenkidinin 5 saniye daha sonra çürüdüğünü daima birlikte gördük. Zira uzatmalar dakikaların yüzde 50’si de oynanmadı. örneğin ofsaytımsı diye literatüre geçecek bir skandal yaşayan Türk futbolunda, onda dahi ağzını açmayanlar, Fenerbahçe’nin Gaziantep maçının uzatma dakikalarıyla ilgili polemik yapmaya çalışıyorlar. Kendi topluluklarının haklarını müdafaaya davet ediyorum. Bizlerin bu cins verdiği demeçler taraftarı etkiliyor. Fazla düşünüp az konuşmamız lazım.”


Teknik Yönetici Jorge Jesus’un sol bek ve stoper istediğinin hatırlatılması üzerine Selahattin Baki, “Ancak yabancı limitimiz her insanın malumu. U21 limitine uygun bir aday bulduğumuz takdirde tahminen değerlendireceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Transfer önemli bir iştir. Olduğu takdirde hepinizin haberi olur” açıklamasında bulundu.


‘Biz kimseden çekinmeyiz’


Kamerunlu futbolcu Vincent Aboubakar ilgilendiklerine yönelik çıkan argümanlarının sorulması üzerine Baki, Aboubakar konusu, bana nazaran olacak iş değil. Zira ne bir sefer konuştuk, ne bir defa nabız yokladık, ne bir kez menajerini aradık. Çok enteresan. Hele Suudi Arabistan’da, bizim oradaki çevrimizi sizler biliyorsunuz. Biz istersek, talip olursak alırız. Anaokulu yönetmiyoruz. Rakibimiz darılır, bize gücenir diye. Vakit zaman dikkat edeceğimiz durumlar da olabilir. Rakibimiz tahminen olayın son kademesine gelmiştir. Centilmence davranabiliriz. Liderimiz ve idaremizi adeta bilerek ve isteyerek aciz göstermeye çalışanlar var. Biz kimseden çekinmeyiz. Biz şayet talipsek gideriz kulübüyle, menajeriyle ondan sonrasında da kendisiyle masaya otururuz. Bizim kurallarımızı kabul ediyorsa da alıp getiririz” tabirlerini kullandı.


Antalyaspor’da forma giyen Haji Wright ile ilgili ise Selahattin Baki, “Şu anda düşünülmüyor. Antalyaspor cephesi bu biçimde bir açıklama mı yaptı? Şu anda bizim gündemimizde an itibariyle o denli bir şey yok. Bir forvet transfer muhtaçlığı da Fenerbahçe’nin yok. aslına bakarsanız 5 tane forvetimiz var” dedi.
 
Üst