Futbolda ‘Yeşil Tribün’ devri: Plastik yahut cam şişe getirene fiyatsız bilet

Adanali

Active member
Yeşil-beyaz renklere sahip Konyaspor, Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile sporda da etraf muhafazanın şuuru artması ve atıkların geri dönüşümünün sağlanıp iktisada bir daha kazandırılması için ‘Yeşil Tribün’ projesi başlattı.


Birincisi geçen hafta hayata geçirilen proje kapsamında Konyaspor taraftarı, 17-19 Kasım tarihleri içinde 5 adet plastik ya da cam atık şişeyi Stadyum Passolig Gişesi yanına kurulan etraf standına bıraktı.


Atık şişeleri teslim edenlere, stant gorevlisinden alacakları makbuz ile Passolig gişesinden maç bileti yüklendi.


Projeye destekleyen taraftar geçen pazar günü oynanan İttifak Holding Konyaspor-Çaykur Rizespor maçını izleme talihi oldu.


1000 taraftar dayanak verdi


İttifak Holding Konyaspor Lideri Fatih Özgökçen, projeye geçen hafta yaklaşık 1000 taraftarın dayanak olduğunu ve 5 bin civarında plastik ve cam şişe toplandığını belirtti.


Özgökçen, son senelerda doğal kaynakların bilinçsiz kullandığına dikkat çekti:

“Yeşil Tribün projesi herkes tarafınca ilgi ve alakayla karşılandı. Biliyorsunuz, beşerler olarak etrafımızı kendi elimizle kirletiyoruz. Bize verilen nimetleri hoyratça kullanıyoruz. Bugün genel prestijiyle baktığınız vakit azalan su kaynakları, iklim değişiklikleri, sıcaklık farklarının değişkenliğinin artması bizi ayrıca süreçler yapmaya sevk ediyor. ötürüsıyla etrafımızı evvela biz korumalıyız. Bu noktada bir farkındalık projesi oluşturmak ismine Konyaspor Kulübü olarak Yeşil Tribün projemize Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’yla ortaklaşa başladık. Son derece ilgi ve alaka gördü. Temelinde burada şahsi manada iştirakin fazlaca olup olmaması bizi bu projeye itmedi fakat maksat bir farkındalık oluşturmaktı.”

‘Ev sahipliği yaptığımız maçlarda değişik etraf projeleri yapacağız’


Yeşil Tribün projesinin spor kulüpleri içinde birinci olduğunu söz eden Özgökçen, çevreyi müdafaaya yönelik hem bu projenin tıpkı vakitte öbür projelerin bundan daha sonra da kendi alanlarında oynayacakları maçlarda devam edeceğini kaydetti:

“Biz Konyaspor Kulübü olarak farklı farkındalık projeleri geliştireceğiz. Yalnızca Yeşil Tribün değil. Konut sahipliği yaptığımız maçlarda değişik etraf projeleri yapacağız. Bunlar da peyderpey ortaya çıkacak. Yeşil Tribün projesi, bir spor kulübünün yaptığı birinci etraf projesidir. Bizim için değerli olan ne kadar atık toplandığı değil, bunun kamuoyunda etkisinin ne kadar olduğuydu. Gördüğüm kadarıyla da beşerler takdirle karşıladı. Biz bireyler olarak bize emanet edilen ve evlatlarımıza bir miras olarak bırakacağımız bu dünyada etrafla alakalı daha hassas davranmalıyız. Biz ne kadar hassas davranırsak çocuklarımıza o kadar yaşanılabilir bir dünya bırakırız.”
 
Üst