İmamoğlu: Gelin geleceği bir arada kuralım, her şey epeyce hoş olacak

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı Maltepe’deki Orhangazi Kent Parkı’nda bu gece düzenlenen bir aktiflikle kutladı. 19 Mayıs aktifliğine; İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Lider Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP Küme Başkanvekili Engin Altay, Maltepe Belediye Lideri Ali Kılıç ile binlerce İstanbullu katıldı.


T24’ün haberine bakılırsa İmamoğlu, aktifliği izleyeceği tribüne, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte geldi. Altay ve İmamoğlu çifti, aktifliği gazilerle bir arada takip etti. Merasim, hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


İmamoğlu’nun, Murat Boz konseri öncesinde, özel tasarım sahnede yaptığı konuşmanın satır başları şöyleki:


‘Mustafa Kemal’e olan inancımız ve inancımızla başardık’

Bugün, ‘Geldikleri üzere giderler’ diyerek ulusumuzu esaretten kurtaracak fazlaca şiddetli çabayı başlatan o büyük adımın 103. Yıldönümü. Bugün, zincire vurulmak istenen bir halkın bağımsızlık gayretini zafere taşımaya karar vermiş olan Büyük Önder’in, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış olduğu, Aziz Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı gün. Bu toprakları işgalden bağımsızlığa, esaretten özgürlüğe ve saltanattan ulusal egemenliğe taşımak hiç kolay olmadı. Zira bunları düşünmek, bu doğrultuda bir vizyona sahip olmak ve bu maksatlar için bir ortaya gelebilmek cüret istiyordu. Lakin başardık. Bu ülkenin yurttaşları olarak bizler başardık. Hamasetimizle, inancımızla ve gelecek hoş günlere dönük umudumuzla başardık. Mustafa Kemal’e olan inancımız ve inancımızla başardık.
Gençlerimizin büyük çoğunluğunun umudunun her geçen gün daha fazla kırıldığını ve geleceklerini yurt haricinde aramaya başladıklarını görüyoruz. Sevgili gençler, asla ve asla ümitsizliğe kapılmayın. Unutmayalım ki Büyük Önder’in 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak bastığında şartlar hayli daha ağırdı. Bandırma Vapuru hareket ettiğinde, İstanbul’dan Anadolu’ya sadece Mustafa Kemal ve arkadaşlarını değil, bu büyük millete olan inancı da taşıdı. Ulusal uğraş o inançla başladı. Bu millete olan inançla dedelerimiz, ninelerimiz Mustafa Kemal önderliğinde zafere ulaşıp Cumhuriyeti’ni kurdu. Zaferle birlikte, her şeyi yoktan var ettiler. ‘Az vakitte fazlaca ve büyük işler’ yaptılar. Fabrikalar açtılar. Tarımda, endüstride, eğitimde, hukukta, sıhhatte ve ömrün çabucak her alanında büyük bir kalkınma başlattılar.
Ata’mızın bu özel bayramı sizlere armağan etmesi tesadüf değildir. Bunu yaparak ülkemizde bağımsızlığın, özgürlüğün, Cumhuriyet’in ve demokrasinin en büyük bekçisi olarak sizleri göstermiştir. Buradan sizlere bakınca her birinizde umudun gücünü ve parlak geleceği görüyorum. Bu aziz kenti, bu büyük ülkeyi daima bir arada hoş günlere taşıyacak gençlerimizi vatandaşlarımızı görüyorum. Ve kendimi sizlerden biri olarak görüyorum. Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında, kurumları ve kurallarıyla, prensip ve uygulamalarıyla baştan sona faziletli, faziletli bir idare anlayışını daima birlikte bir daha tesis edebileceğimizi biliyorum.

‘hiç bir yurttaşımızı kimsesiz bırakmayacağız’

Kimse ümitsizliğe kapılmasın. Şeffaf ve hesap verebilir bir idaresi hayata geçireceğiz. Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında, hiç bir yurttaşımızı kimsesiz bırakmayacağız. Cumhuriyet’imizi demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerle buluşturacağız. Daima bir arada bu ülkede bir daha birliği, kardeşliği, yardımlaşma ve dayanışmayı hakim kılacağız. Üzüntüde ve sevinçte bir olmanın en kuvvetli tabiri haline getireceğiz. Bu ülkede adalet ve özgürlük müzikleri bir daha yükselecek. Bu ülkenin her bir kentinde, her bir köyünde ve mahallesinde, Eşitlik ve kardeşlik hisleri yayılacak. Adalet ve liyakat, dört bir yanda hakim olacak. Yolumuz uzun lakin inancımız tam. Biz, daima birlikte başaracağız. Buna tüm kalbimle inanıyorum. hiç bir şartta yılmayacağız, umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Kol kola vereceğiz ve hak ettiğimiz günlere bir arada ulaşacağız.

‘Milletin Sesi mitingine gelin ‘

Bu hedefle bir daha bu meydanda iki gün daha sonra 21 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00’de Milletin Sesi mitingine sizleri ve tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Gelin, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, yargının üzerindeki tahakküme daima bir arada karşı çıkalım. neden olacak? Adaletsizliğe karşı olacak. neden olacak? Hukuksuzluğa karşı olacak. Yargının üzerindeki tahakküme daima bir arada karşı çıkalım diye olacak. Eğitimde eşitlik, fırsatların eşitliği, umutlarınızı bu ülkede filizlenmesi için daima bir arada haykıracağız. Gelin, birlik olalım, gelin geleceği bir arada kuralım. Gelin, bu ülkeyi bir arada değiştirelim. Kimsenin hakkının yenmeyeceği, her insanın hakkının teslim edileceği günleri daima bir arada kuralım. 21 Mayıs Cumartesi günü, bütün bunları milletin sesi olarak, bir daha milletimiz anlatacak. daha sonrasında da hak, hukuk ve adaletin simgesi Genel Liderimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu sizlere seslenecek. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına büyük bir coşkuyla giriyoruz. 2023 hepimiz için hayli büyük bir değişim, daima birlikte yürüyeceğimiz hayli hoş bir yıl olacak. Sizlere kelam veriyoruz. Daima bir arada hoş işler başaracağız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nız kutlu olsun. Seçim meydanında, 14 yaşında bir gencin ağzından çıkan umut dolu kelamları hatırlıyor musunuz? 19 Mayıs’ın bu hoş akşamında size sesleniyorum: Her şey hayli hoş olacak.”

İmamoğlu’nun konuşmasının akabinde Kurtuluş Savaşı’nın anlatıldığı görüntü, 380 drone ile gerçekleştirilen görsel şölen ve “mapping” gösterisi sunuldu. Görsel şölen hem alanda tıpkı vakitte canlı yayınla farklı kitle bağlantı araçları ile izlendi. Şovun akabinde sahnede bir ortaya gelen Altay, Adıgüzel, İmamoğlu çifti ve Kılıç ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak vatandaşların bayram coşkusuna ortak oldu.19 Mayıs coşkusu, Murat Boz konseriyle sürdü.
 
Üst