İzmir’de tüm hastanelerde yalnızca 94 Kovid-19 hastası tedavi görüyor

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ağır olduğu periyotta vakit zaman olay sayılarıyla gündeme gelen İzmir’de, hastanelerde tedavi bakılırsan Kovid-19 hasta sayısı 94’e kadar geriledi.


İzmir’de, öteki kentlerde olduğu üzere aşılanma ya da havaların ısınması üzere faktörlere bağlı olarak olay ve mevt oranları önemli biçimde azaldı.


AA muhabirinin İzmir Valiliğinden aldığı bilgiye bakılırsa, kentte salgının tepe yaptığı periyotlarda günlük yaklaşık 6 bin yeni olay sayısına ulaşıldı, kimi periyotlarda vefat sayıları 100’e kadar çıktı.


17 Mayıs 2022’de kent genelinde 109 kişinin testi olumlu çıktı. Hala kent genelindeki 12 bin 428 yatağın yüzde 4’ü Kovid-19 hastalarına ayrılmış durumda. bir daha İzmir genelindeki tüm hastanelerde tedavi goren Kovid-19 hasta sayısı ise 94 olarak kayıtlara geçti. Bu hastalardan 45’inin tedavileri ağır bakımda devam ediyor.


Son bir haftalık sayılara bakıldığında, İzmir’de günlük olumlu test sayısı 100 civarında seyrediyor.


Bugüne kadar İzmir’de maksat nüfusun yüzde 84,33’üne en az 1 doz, yüzde 79,26’sına 2 doz, yüzde 50.19’una 3 doz ve yüzde 15,6’sına ise 4 doz aşı uygulandı.


‘Yoğun bakım servisimiz boşaldı’


İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Kolu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Kovid-19 salgınında hem İzmir birebir vakitte Türkiye genelinde sona hakikat yaklaşıldığını söylemiş oldu.


Geçen hafta, nazaranv yaptığı hastanede Kovid-19 kuşkusuyla başvuran 1160 olayın olduğunu belirten Şener, “Sadece 4 hastanın testi müspet çıktı. bakılırsav yaptığım sıhhat merkezinde ağır semptomları olan hastamız kalmadı, ağır bakım servisimiz de boşaldı.” dedi.


Rakamlara bakarak Kovid-19 pandemisinin artık endemi durumuna evrildiğini gönül rahatlığıyla söyleyebildiklerini lisana getiren Şener, salgının eylül-ekim ayına kadar gündemde derin bir yer teşkil etmeyeceğini savundu.


Üst teneffüs yolları enfeksiyonunun artmaya başladığı kış aylarında bir daha Kovid-19 olguları görülebileceğine işaret eden Şener, “Rakamlar bu türlü devam ederse artık bu virüsün büsbütün Türkiye için endemi hale geldiğini gönül rahatlığıyla söyleyebileceğiz. Benim kestirimin eylül ekim ayından daha sonra Kovid-19 enfeksiyonunun tekrar artışa geçmeyeceği istikametindedir.” ifadelerini kullandı.
 
Üst