Kırmızı halıda Berlin gelinlik modası – parlak mı yoksa uygunsuz mu?

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Ev
panorama
Stil incelemesi: Kırmızı halıda Berlin gelinlik modası – parlak mı yoksa uygunsuz mu?

Oscar, Altın Küre veya Grammy Ödülleri: Birçok kadın bu ödül sezonunda beyaz bir elbise tercih etti. Ama buna bile izin veriliyor mu?


Manuel Almeida Vergara

Kırmızı üzerine beyaz: sezonun birçok ödül töreninde görülen bir kombinasyon.


Kırmızı üzerine beyaz: sezonun birçok ödül töreninde görülen bir kombinasyon.berlin gazetesi


Önceden resimli bir listeye başvurulmalıdır. Örneğin Polaroid’li biri, bu yılki Oscar’ların pek çok önemli konuğunun hangi bornozu, hangi elbiseyi, hangi fırfırları gösterdiğini gösteriyor. O zaman sergilenen malların seçimi bu kadar talihsiz olmazdı.


Kırmızı halı bu yıl ilk kez kırmızı değildi. Ama şampanya renkli. Aslında mantıklı bir karar, ne de olsa kırmızıyla, nispeten zarif, ışıltılı şampanya bejinden çok daha fazla ton çatışıyor. Pembe elbiseler, turuncu elbiseler, gül rengi elbiseler bazen kırmızı halıda berbat görünebilir. Bununla birlikte, nötr ışıklı bir Haberin Detayları üzerinde, zengin tonlar daha da fazla parlar.


Ne yazık ki yeni zemin kaplamasını seçerken pembe, turuncu ve roze’nin bu ödül sezonunda ikincil bir rol oynayacağı bilinmiyordu. Tıpkı diğer tüm ışık nüansları gibi. Bunun yerine: göz alabildiğine soluk renkli kumaşlar; Beyaz, bej, krem, yumurta kabuğu, ekru – ve evet – şampanya da bornozlar ve gece elbiseleri. Buna göre, kırmızı olmayan Oscar halısından birçok fotoğraf artık biraz renksiz görünüyor.


Berlin etiketi Kaviar Gauche birkaç kez mevcuttu



Artık sona eren ödül sezonuna bakıldığında, açık renkli cübbenin şu sıralar patlama yaşadığı da görülüyor. Daha Ocak ayındaki Altın Küre’de, Chloe Flower’ın tasarımcı Stéphane Rolland tasarımı yumurta kabuğu kefal elbisesinden Claire Dane’in Giambattista Valli tasarımı krem rengi elbisesine kadar her yerde hazır ve nazırdı.


Kısa bir süre sonra Grammy ödülleri için, müzisyenler Julia Michaels ve Hillary Scott ile aktris Megan Fox tamamen renksiz elbiseler seçtiler. Ve arada, Berlinale’ye gelen bazı ziyaretçiler, tamamen beyaz görünümün sadece bir düğün gibi görünmekle kalmayıp, bazen burada kötüye kullanılanın gerçekten gerçek gelinlik olduğunu kanıtladı.


Oscar'da: Sofia Carson (solda), göğüs dekoltesinde Giambattista Valli imzalı bir gözetleme deliği bulunan büyük bir balo elbisesiyle, Chopard takılarıyla;  Emily Blunt, Alexandre Birman ayakkabılarıyla eşleştirilmiş, klasik Carmen yakasına modern bir dokunuş katan sade beyaz Valentino elbisesiyle.


Oscar’da: Sofia Carson (solda), göğüs dekoltesinde Giambattista Valli imzalı bir gözetleme deliği bulunan büyük bir balo elbisesiyle, Chopard takılarıyla; Emily Blunt, Alexandre Birman ayakkabılarıyla eşleştirilmiş, klasik Carmen yakasına modern bir dokunuş katan sade beyaz Valentino elbisesiyle.imago

Oscar'da: Zoe Saldaña (solda), geçen sonbaharın Fendi koleksiyonundan dantel detaylı şampanya astarlı elbisesiyle, eski Cartier takılarıyla tamamlandı;  Ariana DeBose, bir sürü gümüş donanım ve bir Omega saat ile özel yapım beyaz Versace elbisesiyle.


Oscar’da: Zoe Saldaña (solda), geçen sonbaharın Fendi koleksiyonundan dantel detaylı şampanya astarlı elbisesiyle, eski Cartier takılarıyla tamamlandı; Ariana DeBose, bir sürü gümüş donanım ve bir Omega saat ile özel yapım beyaz Versace elbisesiyle.imago

Oscar'da: Halle Berry (solda), Pomellato takılarıyla Tamara Ralph imzalı, yüksek bacak yırtmaçlı ve kısa kuyruklu krem rengi bir elbiseyle;  Michelle Williams, gümüş detaylı ve şeffaf örtülü, melek gibi beyaz bir Chanel sabahlığı ve Tiffany and Co.'dan bir kolyeyle.


Oscar’da: Halle Berry (solda), Pomellato takılarıyla Tamara Ralph imzalı, yüksek bacak yırtmaçlı ve kısa kuyruklu krem rengi bir elbiseyle; Michelle Williams, gümüş detaylı ve şeffaf örtülü, melek gibi beyaz bir Chanel sabahlığı ve Tiffany and Co.’dan bir kolyeyle.imago

Oscar'larda: İmparatorluk çizgisini andıran şampanya rengi bir elbise ve Alexander McQueen imzalı kısa bir trenle Rooney Mara;  Eva Longoria, Zuhair Murad imzalı parlak art deco detaylı dekolte bir elbise ve Chopard mücevherlerle tamamlandı.


Oscar’larda: İmparatorluk çizgisini andıran şampanya rengi bir elbise ve Alexander McQueen imzalı kısa bir trenle Rooney Mara; Eva Longoria, Zuhair Murad imzalı parlak art deco detaylı dekolte bir elbise ve Chopard mücevherlerle tamamlandı.imago

Oscar'larda: Lever Couture imzalı, kapüşonlu yaka yapısı, yüksek bacak yırtmaçlı ve kısa kuyruklu, mimari açıdan sahnelenmiş bir elbiseyle Tems;  Michelle Yeoh, şeffaf Dior yakalı ve Moussaieff mücevherli, tüylerle kaplı kloş beyaz bir gece elbisesi içinde.


Oscar’larda: Lever Couture imzalı, kapüşonlu yaka yapısı, yüksek bacak yırtmaçlı ve kısa kuyruklu, mimari açıdan sahnelenmiş bir elbiseyle Tems; Michelle Yeoh, şeffaf Dior yakalı ve Moussaieff mücevherli, tüylerle kaplı kloş beyaz bir gece elbisesi içinde.imago

Berlinale'de: Jessica Riso (solda, kocası Elias M'Barek ile birlikte), ıslak, parlak gümüş tonunda yüksek boyunlu, kolsuz ipek bir elbiseyle;  Hadnet Tesfai, Berlin merkezli gelinlik markası Kaviar Gauche'nin pelerin tarzı üst ve kloş pantolonuyla.


Berlinale’de: Jessica Riso (solda, kocası Elias M’Barek ile birlikte), ıslak, parlak gümüş tonunda yüksek boyunlu, kolsuz ipek bir elbiseyle; Hadnet Tesfai, Berlin merkezli gelinlik markası Kaviar Gauche’nin pelerin tarzı üst ve kloş pantolonuyla.imago

Grammy Ödülleri'nde: Yüksek bacak yırtmaçlı ve belinde gümüş çerçeveli kesikler bulunan, Azzi ve Osta imzalı bir elbise ve Casadei'den mavi-yeşil topuklu sandaletler giyen Julia Michaels;  Hillary Scott, sivri yakalı ve kaplı düğmeli kruvaze beyaz önlük elbisesiyle.


Grammy Ödülleri’nde: Yüksek bacak yırtmaçlı ve belinde gümüş çerçeveli kesikler bulunan, Azzi ve Osta imzalı bir elbise ve Casadei’den mavi-yeşil topuklu sandaletler giyen Julia Michaels; Hillary Scott, sivri yakalı ve kaplı düğmeli kruvaze beyaz önlük elbisesiyle.imago

Altın Küre'de: Felicitas Rumbold (solda, kocası Daniel Brühl ile), çiçek aplikeli bir elbise ve Kaviar Gauche imzalı katlı bir etekle;  Claire Danes, saten fiyonklu ve etek ucu püsküllü, krem rengi Giambattista Valli düz paça elbisesiyle.


Altın Küre’de: Felicitas Rumbold (solda, kocası Daniel Brühl ile), çiçek aplikeli bir elbise ve Kaviar Gauche imzalı katlı bir etekle; Claire Danes, saten fiyonklu ve etek ucu püsküllü, krem rengi Giambattista Valli düz paça elbisesiyle.imago

Altın Küre'de: Chloe Flower (solda), Stéphane Rolland imzalı, orta uzunlukta kollu ve açık renkli opera eldivenli kirli beyaz, yüksek dekolteli bir elbiseyle;  Nicole + Felicia imzalı gümüş askılı, düşük sırtlı, yere kadar uzanan elbise ve Shay takılarıyla Zuri Salonu.


Altın Küre’de: Chloe Flower (solda), Stéphane Rolland imzalı, orta uzunlukta kollu ve açık renkli opera eldivenli kirli beyaz, yüksek dekolteli bir elbiseyle; Nicole + Felicia imzalı gümüş askılı, düşük sırtlı, yere kadar uzanan elbise ve Shay takılarıyla Zuri Salonu.imago



Örneğin koreograf Nikeata Thompson, Berlin merkezli gelinlik modası markası Kaviar Gauche tarafından tasarlanan çok katmanlı bir tül giydi. Berlinale sunucusu Hadnet Tesfai’nin de seçtiği bir etiket ve iki kez: halıda (Berlin’de zorunlu kırmızıya yapıştırıldılar) parlak beyaz kloş pantolon takımı ve pelerin benzeri bir üst parlıyordu; Daha sonra Berlinale sahnesinde Tesfai, gösterişli fırfır detaylı, tek omuzlu beyaz bir elbiseyle parladı.


Berlin etiketi diğer ödül törenlerinde de temsil edildi: Daniel Brühl’ün eşi Felicitas Rombold Altın Küre’ye, İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un Oscar’a eşi taktı. Film endüstrisinin en önemli ödülünde de hepsi beyazlar içinde: Sofia Carson, Emily Blunt, Michelle Williams, Rooney Mara, Zoe Saldaña, Ariana DeBose, Michelle Yeoh – liste uzun ve birinci sınıf.


Vogue ve Harper’s Bazaar karlı trendi tespit etti



Tek soru şudur: Bir kadın ödül törenine gelinlik giyebilir mi? Yoksa lekesiz görünüm sadece nüfus dairesine ve kiliseye mi yakışıyor? Artık çok dikkat çeken her yerde bulunmasının, düğünle ilgisi olmayan alanlarda da beyaz elbisenin özgünlüğünün bir kısmını ortadan kaldırdığı inkar edilemez. “Elbiselerin elbisesi” statüsünün parçalanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu.


Ama kimin umurunda – nerede giyilirse giyilsin beyaz elbisenin avantajları çok cezbedici: giyeni taze ve genç gösteriyor, hemen hemen her ten ve saç rengine uyuyor. Tamamen beyaz bir kıyafet giymek, dikkatleri güzel ayakkabılar ve bir çanta gibi diğer güzel şeylere veya daha da iyisi: yüzünüze çeker. Ek olarak, en azından batı kültürlerinde beyazın olumlu, hatta doğaüstü çağrışımları vardır.


Ve modanın kendisi, beyaz elbiseyi kırmızı ve şampanya renkli ödüllü halıların üzerine göndermekten zaten yararlanıyor. “Düğüne yakışır sekiz Oscar elbisesi” – son günlerde ilgili gazetelerde çok sayıda bu ve buna benzer manşetler atıldı. Film ödülünün etkili bir reklam platformu haline geldiği gösterilen moda şirketleri için iyi.


Ünlü bir ödüllü kişinin marka seçimi, bir etiketin satışlarını her halükarda artırabilir. Gelinlik olarak beyaz bir tasarımcı sabahlığının önerisinde ise, onun için gerçekten parlak bir potansiyel var. Ne de olsa düğün, tamamen önemsiz müşterinin bile en yüksek kalitede ve en yüksek fiyatlarla tasarımlar tasarlamaya cesaret ettiği tek fırsattır.


Bu arada, beyaz elbisenin tamamen yasak olduğu bir durum var. Şu anda yedi kadın dışında, yani Katolik kraliyet ailelerinin Avrupa kraliçeleri ve prensesleri. Papalık özel bir dinleyici kitlesine yalnızca beyazlar içinde görünmelerine izin verilir. Bu eski geleneğe “Privilège du blanc” – “beyazın ayrıcalığı” denir.
 
Üst