Lider Karaveli: Gol yemeden kazanmak değerliydi

Adanali

Active member
Teknik Yöneticisi Başkan Karaveli, deplasmanda 1-0 kazanılan Fatih Karagümrük müsabakasının akabinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Maçı kazanmak hoş, gol yemeden bitirmek ve İstanbul’da da olsak uzun bir ortadan daha sonra deplasmanda kazanmak hoş.” dedi.


Oyunun birinci yarısını planladıkları üzere geçtiklerini belirten Karaveli, “Topa sahip olduk, geçişleri âlâ yaptık, kenarları uygun kullandık. Ancak sonuçlandırma kısmında kimi vakit tercih yanlışları, kimi vakit tekniksel yanlışlar niçiniyle hayli gol atarak bitireceğimiz birinci yarıyı, penaltı golüyle 1-0 önde tamamladık. Birinci yarıda rakibin kaleciyi zorlayacak gol konumu yoktu.” diye konuştu.

İkinci yarıda 45 ile 60. dakikada hakikat paslarla rakibin istikrarını bozduklarını anlatan Karaveli, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:


bu türlü 3-4 net gol durumu yakaladık. Oradaki vuruşlarda da gol olmadı ve ikinci golü bulamadık. 60. dakikadan daha sonra öteki senaryo ile karşılaştık. Topu koruyamadığımız birfazlaca konum vardı. Bu da rakibin üstümüze gelmesine niye oldu. Merkez orta alandaki Pjanic ve Josef’in yorulmasından bu kaynaklandı. Kalemizde o dakikaya kadar konum bulamayan rakip, daha fazla gelmeye başladı. Sevindirici olan bir şey bütün bunlara karşın savunma ve kalecimizin dikkatiyle gol yemeden alandan ayrıldık. Bu da memnunluk verici.”
 
Üst