Moskova’daki Türk Sokak Lezzetleri Şenliğine büyük ilgi

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Etkinlik kapsamında Moskovalılara Türk kahvesi ve tatlılarının yanı sıra Türk mutfağının ayrılmaz bir kesimi olan sokak lezzetleri sunuldu.


Etkinliğe katılan T.C. Moskova Büyükelçiliği Müsteşarı Zeynep Savaş, Sputnik’e verdiği demeçte, Sokak Lezzetleri Şenliğini şu sözlerle anlattı.


Sayın Cumhurbaşkanımızın Refikaları Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde hazırlanan bir kitaptan hareketle 21-27 Mayıs 2022 tarihleri içinde Türk Mutfağı Haftası olarak ilan edildi. Bu hafta çerçevesinde Büyükelçilik olarak Moskova’da Türk Sokak Lezzetleri Şenliğini düzenliyoruz. Etkinliğimiz kapsamında asırlara dayanan Türk mutfağının tanıtımı yapılmaktadır. Türk Mutfağı Haftası ortasında bir dizi aktiflik düzenleniyor. Ve bugünkü VDNH’daki etkinliğimiz bu etkinliklerden bir tanesi. Burada kitapta yer alan Türk mutfağının ayrılmaz modülü olan köfte ve tulumba tatlısı, konut baklavası üzere şerbetli tatlılarımızı sunuyoruz. Ayrıyeten limonata ve Türk kahvesi üzere ikramlarımız da var.

Moskova’da Türk Sokak Lezzetleri Şenliği
© Sputnik / Amur Gadjiev

Etkinliğin tertibinde Moskova Belediyesi ve VDNH yetkililerinin kıymetli rolünü belirten Savaş, konuşmasını şu sözlerle devam etti.


Moskova Belediyesi ve VDNH’nın Büyükelçiliğe sağlamış oldukları imkanlar ve işbirliğiyle geniş bir alanda burada bu biçimde bir stant açtık. Ve ilginin de fazlaca büyük olduğunu görüyoruz. Bundan da hayli memnuniyet duyuyoruz. Umarız Moskova halkı sunduğumuz yemekleri beğeniyle tatmıştır. Bundan daha sonra öteki kimi etkinliklerimiz de olacak”.

Moskova’da Türk Sokak Lezzetleri Şenliği
© Sputnik / Amur Gadjiyev
 
Üst