Muhteşem Lig kulüplerinden hakemlerle ilgili konuşmama sonucu

Adanali

Active member
Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliğinin Maslak’taki merkezinde gerçekleştirilen ve 14 kulübün katıldığı toplantının akabinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Kulüpler Birliği Vakfının Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Konseyiyle (MHK) yürüttüğü çalışmanın bilgileri konusunda kulüplerin bilgilendirildiğini belirten Ağaoğlu, “Toplantıya katılan 14 kulüp lideri, ligin birinci yarısının sonuna kadar hakemlerle ilgili açıklama yapılmaması konusunda fikir birliğine vardı. Öbür kulüp liderleriyle çabucak hemen konuşmadık. 14 kulübün lideri ve yöneticileri, kendilerinin ve yöneticilerinin MHK ile yaptığımız çalışmanın selameti açısından, hakemlerin moral ve motivasyonlarını etkilememek ismine hiç bir beyanda bulunmayacak. Bunun da toplum tarafınca olumlu algılanacağını düşünüyorum” tabirlerini kullandı.


Harika Lig’de yer alan kulüplerin önemli ekonomik kahırlar yaşadığını vurgulayan Ahmet Ağaoğlu, “Takımların masraflarının hayli değerli bir kısmı yabancı para ünitesiyle ölçülüyor. Son vakit içinderda kurdaki dalgalanmalar, kulüplerimizi ekonomik meşakkatlerle karşı karşıya getirdi. Buna bağlı olarak TFF Lideri Nihat Özdemir’in dönem başında kulüplere 300 milyon liralık ek kaynak sağlayacağı konusunda beyanatı vardı. Bilhassa Anadolu kulüpleri epeyce önemli kaynak ıstırabı ortasında. Nihat Özdemir’in bu kelamını yerine getirmesini ve bu sayının eşit olarak dağıtılmasını talep ediyoruz” biçiminde görüş belirtti.


görüşmede yayın ihalesiyle ilgili de değerlendirmede bulunduklarını kaydeden Ağaoğlu, “14 kulübümüzün iştirakiyle gerçekleştirdiğimiz görüşmede, yaklaşmakta olan naklen yayın ihalesiyle ilgili yapılan çalışmalar değerlendirildi. İzlenecek yol haritası belirlendi. Önümüzdeki hafta çarşamba günü Kulüpler Birliği Vakfı, TFF ve danışman şirketle yapılacak çalışmanın ana sınırları belirlendi” diye konuştu.
 
Üst