Paşinyan: Koridor açılması problemini Türkiye’yle müzakere etmeyeceğiz

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Görüntü konferans metoduyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Paşinyan, “Türkiye’yle münasebetleri düzeltmek istiyoruz fakat koridor açılması konusunu müzakere etmek istemiyoruz, (Güney Kafkasya’da) ulaşım yollarının açılması konusunu müzakere etmek istiyoruz” dedi.


Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan önderlerinin ortak açıklamasında koridorla ilgili tek bir cümle dahi bulunmadığını, ulaşım yollarından bahsedildiğini ve bu niçinle koridor problemine mana veremediğini kaydeden Paşinyan şu tabirleri kullandı: “Kendilerini tek millet, iki devlet ilan Azerbaycan ve Türkiye’ye sormak istiyorum: Ermenistan’ı yok etmek istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Ermeni soykırımını devam ettirmek ve yapmak istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Şayet evetse, bize direnmekten öteki bir seçenek kalmıyor. Şayet hayırsa, bu biçimde haklısınız, bu bölgede barışı tesis etmek için tarihi bir fırsat var. Bu soruya açıklamalarla değil, aksiyonlarla yanıt vermeliler.”


Paşinyan, Ermenistan’ın Türk dünyası içine sıkıştığını ve Türk dünyasının bir kısmının da Ermenistan’ın Kolektif Güvenlik Mutabakatı Örgütü’nden partneri olduğunu ekledi.
 
Üst