Sokakta yumağın içine gizlenmiş 11 Cumhuriyet Altını buldu, sahibine ulaştı: bir daha olsa bir daha yaparım

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Yüreğir Belediyesinden yapılan açıklamaya nazaran, belediye personeli 6 çocuk babası Ömer Kaplan, Önal ailesinin konutunun bulunduğu Dadaloğlu Mahallesi’nde çim biçme ve budama çalışması yaparken ip yumağını buldu. Kaplan, işe fayda kanısıyla yumağı alıp meskene götürdü. Yumağın ortasındaki altınları bulan Zemzem Kaplan, eşi Ömer Kaplan’a haber verdi.


Kaplan, bunun üzerine yumağı bulduğu bölgede apartman yöneticileri ve sakinlerini ziyaret ederek sahibini araştırmaya başladı. Kaplan, bir apartmanın yöneticisiyle mevzuyu konuşurken kulak konuğu olan Nurten Çelik, altınların annesine ilişkin olduğunu söylemiş oldu. Kaplan, olay hakkındaki sorularını hakikat cevaplayan Çelik’e altınları teslim etti.


İp yumağını torunları sokağa atmış


Öte yandan altınların olduğu ip yumağının Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yaşayan Nuhuya Önal’a ilişkin olduğu, Önal’ın bir yakınının düğünü için geldiği 21 Mayıs’ta Adana’da oğlunun konutundayken çantasında taşıdığı ve ortasında 11 Cumhuriyet Altınını sakladığı ip yumağını alan torunlarının yumağı sokağa attığı belirlendi.


Önal’ın kızı Nurten Çelik, altınların bulunacağına ihtimal vermediklerini belirterek, “Annem meskene döndükten daha sonra kaybolduğunu fark etti. Geçtiğimiz hafta Ömer Beyefendi apartman yöneticisiyle konuşurken kulak konuğu oldum. Altınların sahibini arıyordu. Çabucak annemin altınlarının kaybolduğunu söylemiş oldum. Annem epey üzgündü, daima ağlıyordu. bu vakitte bu biçimde bir davranış, bizi epey duygulandırdı.” sözlerini kullandı.


Eşinin yumakta altın olduğunu fark edip kendisine haber verdiğini aktaran Kaplan, “Ben de çabucak yumağı bulduğum bölgedeki apartman sakinleriyle görüştüm. O sırada Nurten Abla geldi. Altınlarının kaybolduğunu söylemiş oldu. Neyin ortasında, kaç altın olduğunu sordum. Cevaplayınca, altınlarının bende olduğunu söylemiş oldum. Sevindi, çığlıklar attı. O ağlarken ben de duygulandım. Çok memnunum. bir daha olsa birebirini yaparım.” diye konuştu.


İşçiye ödül verildi


Yüreğir Belediye Lideri Fatih Mehmet Kocaispir, çalışırken sokakta bulduğu altınları sahibine teslim eden Kaplan’ı makamında ağırladı, örnek davranışı niçiniyle çeyrek altınla ödüllendirdi.


Kocaispir, şunları kaydetti:

“Ömer, Park Bahçeler Müdürlüğümüzde çalışan epey pahalı bir kardeşimiz. Bir işçi, alın teri ile helal parasını kazanarak konutuna ekmek götüren bir kardeşimiz. Çalışırken bulduğu altınları sahibine teslim etti. Belediyemizde çalışan, bu milletin evladı bu kardeşimize de bu biçimde davranmak yakışırdı. Bu davranış bizim toplumumuzun en temel bedellerinden biri, inancımız da bunu gerektirirdi. Kendisi ile gurur duyuyorum.”
 
Üst