Tüm Türkiye genelinde ‘Deprem Anı Ülke Tatbikatı’ yapıldı

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Günler evvelde duyurulan zelzele tatbikatı hakkında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,İlk sefer bir ülke tatbikatı yapacağız. Radyolar tatbikat anonsu geçecek, televizyonlar tatbikat anonsu geçecek. Otomatik olarak anons geçilecek. Kurulan sistemden tüm Türkiye’ye birebir anda bildiri gelecek.” ifadelerine yer verdi.


AFAD tarafınca paylaşılan sarsıntı tatbikatı kılavuzunda şu sözlere yer verildi:


“12 Kasım 2022 tarihinde saat 18.57’de gerçekleştirecek Çök – Kapan – Tutun Tatbikatımızın emeli; afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak, millet olarak afetlerin öncesi, sırası ve daha sonrasında yapılacak hakikat davranışlara hazırlanmak, toplumun her kesitinde afet farkındalığını yaygınlaştırmak ve yerleşik hale getirmektir.

Tatbikatımızın ismini; Sarsıntı Anı Ülke Tatbikatı (Çök-Kapan-Tutun) olarak belirledik.”


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, toplumsal medya hesabından, saat 18.57’de gerçekleştirilen tatbikata ait paylaşımda bulundu.


Oktay, paylaşımında, “Düzce Depremi’nin 23. yılında, yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Birebir acıların yeniden yaşanmaması için her türlü önlemi alıyoruz. Daima birlikte bu akşam 18.57’de ‘Çök-Kapan-Tutun’ tatbikatında buluşalım.” tabirlerine yer verdi.
 
Üst