UEFA’dan Juventus’a ‘finansal fair-play’ soruşturması

Adanali

Active member
UEFA‘dan yapılan açıklamada, kulüpte mali usulsüzlük yapıldığına ait basında çıkan tezlerin yanı sıra İtalya Piyasa Denetleme Heyeti (CONSOB) ve başsavcılığın açtığı soruşturmaların göz önüne alındığı ve Juventus hakkında resmi soruşturma başlatıldığı açıklandı.


Açıklamada, UEFA Kulüp Finansal Denetim Şurası (CFCB) ile Juventus içinde 23 Ağustos 2022’de kulübün 2018, 2019, 2020, 2021 ve 2022 finans yıllarını kapsayan yapılandırma mutabakatı imzaladığı hatırlatıldı.


Yapılan birinci inceleme neticelerina nazaran, muahedede belirlenen sayılarla kulübün bugünkü finansal durumu içinde bariz seviyede farklılık tespit edildiği, soruşturmanın akabinde elde edilecek yeni bulgulara göre, CFCB’nin muahedeyi tek taraflı feshedebileceği, yasal hakları için müracaatta bulunabileceği ve disiplin cezaları verebileceği vurgulandı.


Torino Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Juventus’un mali hesaplarındaki usulsüzlüğe yönelik Mayıs 2021’den beri yürüttüğü ‘Prisma’ isimli soruşturma çerçevesinde, Juventus’un lideri Andrea Agnelli ve bütün idare heyeti üyeleri, hafta ortasında istifa etmiş ve başkanlığa, Gianluca Ferrero getirilmişti.


La Liga’dan UEFA’ya çağrı


İspanya’da 1. ve 2. futbol liglerindeki kulüplerin bağlı olduğu La Liga kurumu, oyuncularının gerçek maaş bordrolarını ve çalışanlarının harcamalarını saklamak, transfer kıymetlerini gerçeğin üzerinde göstermek tezleriyle İtalya temsilcisini suçlamış ve UEFA tarafınca Juventus’a ‘acil sportif yaptırım’ uygulanmasını talep etmişti.


Juventus’un mali hesaplarını inceleyen başsavcılık ise haksız sermaye çıkarı, oyuncu maaşlarının gizlenmesi, transfer bedellerinin olduğunun hayli üstünde gösterilmesi üzere usulsüzlükler niçiniyle iddianame hazırlarken, eski lider Agnelli ile soruşturmanın tamamlandığına dair bildirim alan yöneticilere dava açılacağı belirtilmişti. İtalya Futbol Federasyonu da Juventus’a sportif açıdan soruşturma evrakı açmıştı.
 
Üst