Yargıtay’dan emsal karar: Kayınvalidesine ‘manyak karı’ diyen eş, tam kusurlu sayıldı

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
bir müddetdir geçimsizlik yaşayan çift, boşanmak için mahkemeye başvurdu. Aile Mahkemesi, eşinin kredi kartlarını iptal ettiren ve bahisle alakalı kendisini arayan kayınvalidesinemanyak karı’ diyen kocayı ağır kusurlu buldu.


bayanın maddi tazminat talebini yerinde bulan mahkeme, manevi tazminat talebini geri çevirdi. Karar temyiz edilince devreye giren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kayınvalideye hakaretin hanımın kişilik haklarına atak niteliğinde olduğuna dikkat çekerek sonucu bozdu. bir daha yapılan yargılamada aile Mahkemesi birinci sonucunda direndi. Davacı hanımın temyizi üzerine bu kere devreye Yargıtay Hukuk Genel Heyeti girdi.


Emsal nitelikte bir karara imza atan genel Konsey, kayınvalideye ‘manyak karı‘ diye hakaret eden kocayı ağır kusurlu buldu. Kararda şöyleki denildi:


“Eşinin işi ve geliri olmadığını bilen erkeğin, hanımın kullanmakta olduğu kredi kartlarını iptal ettirdiği, masraflarını karşılamadığı, bu niçinle kendisini arayan kayınvalidesine ‘manyak karı’ dediği ortadadır. Boşanmaya sebep olan olaylarda erkek eşin tam, bayan eşin ise kusursuz olduğu noktasında Mahallî Mahkeme ve Özel Daire içinde uyuşmazlık bulunmamaktadır. Bu açıklamalar ışığında somut olay incelediğinde, erkeğin kusurlu davranışları niçiniyle hanımın kişilik haklarının atağa uğradığı besbelli olup, davacı bayan faydasına manevi tazminata hükmedilmemesi bozmayı gerektirmiştir.”
 
Üst