Zanetti: Türk futbolunun geleceği parlak

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Dünyanın önde gelen gruplarından mavi-siyahlıların Türkiye akademisi tarafınca 19-20 Eylül’de düzenlenen etkinlikler için Mersin’de bulunan Inter İkinci Lideri Javier Zanetti, soruları yanıtladı.

Inter Akademi Türkiye‘nin hem tanıtım programına katıldınız birebir vakitte idmanına eşlik ederek atletlerle tanıştınız. Akademinin Türkiye’deki yapılanması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Javier Zanetti: Bu kentin misafirperverliği başta olmak üzere burada olmaktan hayli mutluyum. Bizim için Inter Akademi’nin bu ülkede faaliyet göstermesi hayli kıymetli zira bilhassa kıymetlerimizi ve çalışma prensiplerimizi buraya taşımak istiyoruz. Buradaki ortaklarımıza da bu buluşmayı gerçekleştirdiği için gönülden teşekkür ediyorum.

Türk futbolunun geleceği açısından neler söylersiniz?

Javier Zanetti: Türk futbolunun parlak bir geleceği olduğunu düşünüyorum. Çok büyük teknik yöneticiler ve büyük futbolcular var. Avrupa’daki turnuvalarda her vakit başaktör olmayı başarıyorlar.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2022-2023 dönemi finaline İstanbul mesken sahipliği yapacak. Tertip finalinin İstanbul’da yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Javier Zanetti: İstanbul büyük bir kent. Tüm dünyada izlenecek Şampiyonlar Ligi finaline mesken sahipliği yapacak. Türkiye’nin bu büyük aktifliği organize etmeye hazır olduğundan eminim.


2010’da kazandıkları Şampiyonlar Ligi finalini unutamıyor

1982’de Independiente altyapısında başlayan futbol hayatınız 2014’te ekip kaptanlığına kadar yükseldiğiniz Inter’de bitmiş oldu. Çok sayıda muvaffakiyet elde ettiğiniz mesleğinizin en özel anı hangisi?

Javier Zanetti: Geçmişte bilhassa Inter formasıyla fazlaca büyük anılarım var ancak katiyen (2010) Madrid’deki Şampiyonlar Ligi finalinin kazanılması (Bayern Münih – Inter: 0-2) unutulmazdı.

Unutamadığınız bir golünüz var mı?

Javier Zanetti: Bize lig şampiyonluğunu da getiren, ligde Roma’ya karşı oynadığımız bir maçta attığım gol ile Lazio’ya karşı Paris’teki UEFA Kupası finalinde attığım gol.


‘Dünyanın gelmiş geçmiş en yeterli futbolcusu Messi’

Sizce dünyanın gelmiş geçmiş en güzel futbolcusu kim?

Javier Zanetti: Messi. Hiç kuşku yok.

Türk futbolculardan Okan Buruk ve Emre Belözoğlu ile Inter’de forma giydiniz. Geçmişteki ekip arkadaşlarınız Okan ve Emre hakkında ne düşünüyorsunuz?

Javier Zanetti: Okan ve Emre epey düzgün arkadaşım. Çok hoş anılarım var. Onlara epeyce hoş dileklerde bulunuyorum.

Kariyerinizde karşı karşıya geldiğiniz en güçlü Türk ekibi hangisiydi?

Javier Zanetti: Büyük kadrolara karşı oynama fırsatı buldum. Fenerbahçe’ye karşı oynadığımız bir maç da bunların içinde ve hayli sıkıntı oldu. Galatasaray da tıpkı biçimde. Her ikisi de müsabakası sıkıntı gruplar.

Türk grupları içinde desteklediğiniz bir kulüp var mı?

Javier Zanetti: Şu anda Türk futbolunu genel olarak seviyorum. Tek bir ekip değil.


En beğendiği Türk futbolcu Hakan Çalhanoğlu

En beğendiniz Türk futbolcu kim?

Javier Zanetti: Hakan Çalhanoğlu.

Teşekkür ediyoruz. Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Javier Zanetti: Türkiye’de birinci defa Inter kulübü olacak olmasından dolayı epeyce mutluyuz. Bu, beraberinde bu ülkede ne kadar fazlaca taraftarımız olduğunu da gösteriyor. Her vakit en büyük Inter.
 
Üst