6 Şubat Miraç Kandili Ne Demek ?

Damla Sevval

New member
\6 Şubat Miraç Kandili Ne Demek? Anlamı, Önemi ve Sık Sorulan Sorular\

\Miraç Kandili Nedir?\

Miraç Kandili, İslam dünyasında derin anlamlar taşıyan kutsal gecelerden biridir. Bu gece, Hz. Muhammed’in (sav) göğe yükselerek Allah ile buluştuğu ve ümmetine birçok manevi hediyenin verildiği mucizevi yolculuğu simgeler. Miraç, Arapça’da “yükselme, çıkma” anlamına gelir. Bu olay, Kur’an-ı Kerim’in İsra ve Necm surelerinde işaret edilen ve hadis-i şeriflerle detaylandırılan bir mucizedir. Her yıl hicri takvime göre Recep ayının 27. gecesinde idrak edilir. 2025 yılı itibarıyla Miraç Kandili, miladi takvime göre 6 Şubat’a denk gelmektedir.

\Miraç Gecesinde Ne Oldu?\

Miraç Kandili’nde gerçekleşen olaylar iki ana bölümde değerlendirilir:

* \İsra:\ Hz. Muhammed’in Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya gece yolculuğu (İsra Suresi, 1. ayet).

* \Miraç:\ Kudüs’ten semaya yükselerek Sidretü’l-Müntehâ’ya, yani Allah’a en yakın makama ulaşması.

Bu yolculukta Hz. Muhammed’e cennet, cehennem ve geçmiş peygamberler gösterilmiş; ümmetine beş vakit namaz farz kılınmış; Bakara Suresi’nin son ayetleri verilmiştir. Ayrıca ümmetine Allah’ın rahmeti, bağışlaması ve affı müjdelenmiştir.

\6 Şubat Miraç Kandili 2025’te Neden Önemli?\

Miraç Kandili her yıl maneviyatın zirveye ulaştığı özel bir gecedir. Ancak 6 Şubat tarihi, Türkiye için farklı bir anlam da taşır. 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin yıl dönümüdür. Dolayısıyla 2025 yılında Miraç Kandili’nin bu tarihe denk gelmesi, hem dini hem de toplumsal bir duygu yoğunluğunu beraberinde getirir. Bu gece, hem bireysel arınma hem de toplumsal dayanışma için eşsiz bir fırsattır.

\Miraç Kandili’nde Neler Yapılır?\

Miraç Kandili, ibadetle, dua ile, tefekkürle geçirilmesi tavsiye edilen bir gecedir. Geleneksel olarak Müslümanlar bu gecede şunları yapar:

* Kur’an-ı Kerim okunur.

* Miraç mucizesi hakkında sohbetler yapılır.

* Tövbe edilir ve dua edilir.

*

Ramiz

Global Mod
Global Mod

\Miraç Kandili Nedir?\

Miraç Kandili, İslam dünyasında derin anlamlar taşıyan
Selam güzel topluluk

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Damla Sevval

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Miraç Kandili'nde Hz. Muhammed (s.a.v.) göğe yükselmiştir . 2 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 2 3 4 5 Tüm sonuçlar
  • Bu gecede gerçekleşen önemli olaylar arasında beş vakit namazın farz kılınması ve Bakara Suresi'nin son iki ayetinin indirilmesi yer alır. Ayrıca, Hz. Muhammed cennet, cehennem ve diğer peygamberleri görmüştür
  • Miraç Kandili, Hicri Takvime göre Recep Ayı'nın 27. gecesi idrak edilir . Bu nedenle 27 Ocak tarihi, 2025 yılı Miraç Kandili tarihine denk gelmektedir
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Murat

New member

\Miraç Kandili Nedir?\

Selam katılımcılar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Damla Sevval

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 6 Şubat Miraç Kandili , İslam inancına göre Hz. Muhammed'in Allah'ın daveti üzerine Cebrail'in rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği geceyi ifade eder
  • Miraç Kandili, Müslümanlar için manevi bir arınma ve yükseliş fırsatı olarak kabul edilir. Bu gecede ibadet, dua, zikir ve tefekkür gibi faaliyetlerde bulunulur
  • Miraç Kandili, Hicri Takvime göre Recep Ayı'nın 27. gecesi idrak edilir 1 2 . Bu nedenle 27 Ocak tarihi, 2025 yılı Miraç Kandili tarihine denk gelmektedir 3
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Ramiz' Alıntı:
Selam güzel topluluk Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Damla Sevval Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Miraç Kandili'nde
Araştırmalar arttıkça daha sağlam konuşacağız @Ramiz

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod

\Miraç Kandili Nedir?\

Merhaba paylaşanlara

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu gecede üç önemli ilahi ihsan verilmiştir
  • Yanıtın içeriği 2006 yılında Miraç Kandili, 20 Ağustos Pazar gününe denk gelmektedir. 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak takvim.ihya.org 1 eksisozluk.com 2 3 kurul.diyanet.gov.tr 4 tr.wikipedia.org 5 Tüm sonuçlar
  • Yanıtın içeriği Miraç Kandili'nde İslam inancına göre, Hz. Muhammed'in (S.A.V) Allah'ın daveti üzerine Cebrail'in refakatinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya ve ilahi huzura yükseldiği olay gerçekleşmiştir 1 4 . Bu gecede üç önemli ilahi ihsan verilmiştir: Beş Vakit Namaz : Hz. Muhammed'e beş vakit namazın farz kılındığı müjdesi verilmiştir 1 4 . Allah'a Ortak Koşmayanların Bağışlanacağı Müjdesi : Şirk koşmayanların affedileceği ve cennete gireceği haberi verilmiştir 1 4
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Murat' Alıntı:
Selam katılımcılar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Damla Sevval Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 6 Şubat Miraç Kandili , İslam
Kısa bir not bırakayım @Murat, ekonomik etkisi de çok konuşuluyor

Damla

New member

\Miraç Kandili Nedir?\

Merhaba

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Damla Sevval

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Miraç Kandili'nde Hz. Muhammed (s.a.v.) göğe yükselmiştir
  • 2006 yılında Miraç Kandili, 20 Ağustos Pazar gününe denk gelmektedir
  • Yanıtın içeriği 2020 yılında Miraç Kandili, 21 Mart Cumartesi günü idrak edilmiştir. 1 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 2 3 4 5 Tüm sonuçlar
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Ramiz' Alıntı:
Selam güzel topluluk Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Damla Sevval Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Miraç Kandili'nde
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ramiz, özellikle pratik tarafı çok farklı

Zeki

New member

\Miraç Kandili Nedir?\

Selam heyecan arayanlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Damla Sevval

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Miraç Kandili'nde İslam inancına göre, Hz. Muhammed'in (S.A.V) Allah'ın daveti üzerine Cebrail'in refakatinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya ve ilahi huzura yükseldiği olay gerçekleşmiştir
  • Miraç Kandili'nde yapılabilecek bazı ibadetler
  • 2020 yılında Miraç Kandili, 21 Mart Cumartesi günü idrak edilmiştir
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Kurnazlik' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu gecede üç önemli ilahi ihsan verilmiştir Yanıtın içeriği
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Kurnazlik, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum