Mikro hizmetler karmaşıklığı ortadan kaldırır | Haberler Online

Adanali

Active member
Mikro hizmetlerde bir sistem basit ve küçük modüller tarafından oluşturulur, ancak karmaşıklık bir yerde kalmalıdır. Dolayısıyla entegrasyon ve ilişkiler seviyesi daha karmaşık olmalı ve – sıklıkla olduğu gibi – hiçbir şey kazanmadınız. Ancak mikro hizmetler aslında karmaşıklığı ortadan kaldırır.

Mimariler büyük ve eksiksiz yazılım sistemleridir. Açıkçası her sisteme genel bir bakışınız olmalı. Neden başka hangi şekilde değişiklik yapabilirsiniz veya değişikliklerin sonuçlarını tahmin edebiliyorsunuz?

Bir mikro hizmet projesinde şaşkınlığım için tam bir genel bakış vardı. Bu yüzden hangi mikro hizmetlerin hangi mikro hizmetlerle iletişim kurduğunu gösteren bir tane oluşturdum. Diyagram da estetik açıdan cazipti, bazı meslektaşları da böyle bir genel bakışa sahip olmak istedi. Ama sonunda işle ilgisizdi. Çünkü açıkçası projenin sadece genel bir resmi yoktu; Dahası, bir tane olsa bile yazılım geliştirmesine gerek yoktu.

Bir noktada hala projeye genel bir bakışa ihtiyacımız vardı. Çünkü yeni bir teknisyen toplanmalıdır. Genellikle ona bu projede bulunmayan mimariye genel bir bakış verirdi. Bunun yerine, bazı uzmanlar alanlarından çeşitli kullanım vakaları sundu ve kullanım durumunda gerekli mikro hizmetlerin etkileşimini gösterdi. Bireysel parçaların bilgisi ve kullanım vakaları mevcuttu, ancak birkaç çalışanın zihninde. Kimse tüm sistemi anlamadı.

Bu gerçekten korkutucu: artık kimse sistemi anlamıyor. Nasıl geliştirebilirsiniz? Ancak, örneğin Netflix'ten mikro hizmet sistemlerinin diyagramlarına bakarsanız, herkes şu soruyu sorar: Herkes hala anlıyor mu? Bu sistemin inşasına karışan birine sorma fırsatım oldu ve ifadesi şuydu: Hayır, kimse bunu mevcut Netflix ekibinde anlamıyor. Yukarıda belirtilen proje yalnız değil – Netflix de tamamen kimseyi içermiyor.

Tüm sistem anlaşılmalı mı?

Soru şimdi: Kimse tüm sistemi anlamıyorsa sorun mu? Sonuçta, kuruluşlar başarılı bir şekilde yazılım geliştirebilir. Görünüşe göre hayır. Sadece kapsüllerin mantıklı bir devamı, modülerleşme ve bilgi gizleme yeri veya yazılım mühendisliğinin temel kavramlarıdır. Düşük bir sistem hakkında gerekli bilgiyi mümkün olduğunca sürdürmeyi amaçlamaktadırlar. Herkes sistemin yalnızca kullanım durumlarıyla ilgili olan kısmını anlaması gerekiyorsa, bu bu kavramların açıkça başarılı bir şekilde uygulanmasıdır.

Ancak kavramlar bu kadar eskiyse, mikro hizmetler gibi modern yaklaşımlarla ne ilgisi var? İkincisi, modüllerin birbirine karşı daha iyi bir yalıtımına izin verir. Bireysel olarak kullanılabilirler, farklı platformlar ve programlama dilleri kullanabilirler. Bir mikro hizmetteki bellek kaybı sadece bu mikro hizmetlerin arızasına yol açar, ancak diğer mikro hizmetlerin arızalanmasına yol açmaz. Bir diğerinin etkileşime girmediği bir mikro hizmet ilgilenmemelidir. Modüller bir dağıtım monolitinde çok iyi izole edilmez.

Bu nedenle mikro hizmetlere bölünme, mikro hizmetler arasındaki entegrasyondaki karmaşıklığı hareket ettirmez: ayırma çok tutarlı olduğundan, herkes sistemin sadece küçük bir bölümünü anlamalıdır. Ve böylece, tabiri caizse, bir karmaşıklık parçası kaybolur ve yine de karmaşık sistemler geliştirebiliriz.

()

Murat

New member
Mikro hizmetlerde bir sistem basit ve küçük modüller tarafından oluşturulur, ancak karmaşıklık bir yerde kalmalıdır. Dolayısıyla entegrasyon ve ilişkiler
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Adanali

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Mikro hizmetler, karmaşıklığı doğrudan ortadan kaldırmaz , ancak karmaşık yazılım sistemlerinin geliştirilmesini ve sürdürülmesini kolaylaştırır
  • Replace Academy : Microservices mimarisinin temel prensiplerini, avantajlarını ve uygulama yöntemlerini öğreten eğitimler sunar. Eğitimler, yüz yüze veya online olarak alınabilir
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Damla

New member
Mikro hizmetlerde bir sistem basit ve küçük modüller tarafından oluşturulur, ancak karmaşıklık bir yerde kalmalıdır. Dolayısıyla entegrasyon ve ilişkiler
Selam dostlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Techcareer.net : Ücretsiz "Microservisler ile Modern Yazılım Geliştirme" eğitimi sunarak, mikroservis mimarisinin temellerini ve pratik uygulamalarını öğretir. Eğitim, Spring Boot ve API Gateway gibi konuları kapsar
  • Digital Vizyon : "Microservices Mimarisi Eğitimi" sunarak, microservices tabanlı uygulamaların tasarımı ve geliştirilmesini öğretir. Eğitim, veri yönetimi, hata toleransı, mesajlaşma gibi konuları kapsar ve gerçek hayattan örnekler içerir
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Murat' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Adanali Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Mikro hizmetler, karmaşıklığı doğrudan
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Murat, özellikle pratik tarafı çok farklı

Zeki

New member
Selam deneyenlere

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• BT Akademi : "Microservices Mimarisi Eğitimi" ile mikroservis tabanlı sistemlerin tasarımı ve entegrasyonu hakkında bilgi verir. Eğitim, orta düzey programlama bilgisine sahip kişilere yöneliktir
  • Mikro yazılım programları ile banka kayıtlarını işlemek için aşağıdaki özellikler kullanılabilir
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Damla' Alıntı:
Selam dostlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Techcareer.net : Ücretsiz "Microservisler ile Modern
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Damla

Damla Sevval

New member
Merhaba denemekten korkmayanlara

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Adanali

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Microservices eğitimi almak için aşağıdaki kaynaklardan yararlanabilirsiniz
  • MethodTR : Microservices mimarisini ve bu mimariyi kullanmak için gerekli teknolojileri öğreten kapsamlı bir eğitim sunar. Eğitim, yazılım geliştiricileri, mimarlar ve BT uzmanları gibi çeşitli profesyoneller için uygundur
Murat' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Adanali Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Mikro hizmetler, karmaşıklığı doğrudan
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Murat

Ramiz

Global Mod
Global Mod
Selam yenilik severler

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

• Mikro hizmetler, yatay ve dikey ölçekleme stratejileriyle ölçeklenebilir
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Damla Sevval' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Adanali Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Microservices
Haksız değilsin @Damla Sevval ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod
Merhaba teknoloji severler

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Adanali

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu özellikler, iş süreçlerini kolaylaştırır ve finansal yönetimi daha verimli hale getirir
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Damla' Alıntı:
Selam dostlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Techcareer.net : Ücretsiz "Microservisler ile Modern
Katılmak zorundayım diyemem @Damla, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti