Sürekli Mimarlık bloguna hoş geldiniz!

Adanali

Active member
Sürekli Mimarlık bloguna hoş geldiniz! Neden bu isim? Farklı yorumlar var.

“Sürekli teslimat” terimi sürekli mimaride. Konuyla ilgili bir kitap yazdım. Dağıtım süreçlerinin optimizasyonlarının yazılım geliştirme geliştirmek için gerekli olduğuna inanıyorum. Sürekli teslimatın mimarlık üzerinde de etkisi vardır. Aynı zamanda “sürekli mimari” teriminin söylediği şeydir ve başlık, blogun başka bir ilginç konusunun bir göstergesidir …

Genel olarak yazılımın mimarisi de bu blogda inceleyeceğim bir konudur. Yazılımın mimarisinin, tıpkı bir evin tesisi Taggi gibi benzersiz bir süreç olmadığına inanıyorum ve daha sonra sadece evi inşa ediyor. Kötü mimarisi olan sistemler kötü mimariyle başlamadı. Başlangıçta uzmanlar mimariyle karşılaştı ve bir kavram geliştirdi. Sorunlar, mimarinin gözaltına alınmadığı veya artık soruna uyum sağlamadığı için ortaya çıkar. Ekip ve mimar gelişim sırasında sürekli yeni şeyler öğreniyor. Bu yeni bilgi mimariye akmalıdır. Proje sırasında gereksinimlerin değiştiği projeler de olmalı, bu nedenle mimari düzenlenmelidir. “Devam Mimarisi” bunu oldukça iyi tanımlıyor. Mimari sağlam, bir belge değil, sabit bir süreçtir.

Ve başka bir avantaj, blogun adı için bu iki farklı açıklama için netleşiyor: adı farklı konularla başa çıkmak için yeterli. Yazılımın mimarisiyle, sürekli dağıtım, mikro hizmetlerle, buluta, Nena ve diğer birçok konuya ilgi duyuyorum. Ve bu konular blogda bir ev bulmalıdır.

Tabii ki, blogu olabildiğince ilginç hale getirmekle ilgileniyorum, bu yüzden her tür geri bildirim hoş karşılanmaktan daha fazlası!

()