Test etmek için yeterli mi? | Haberler Online

Adanali

Active member
Yazılımdaki hatalar önlenmelidir: Yazılım bu günlerde bunun için çok önemlidir. Böylece yazılım ekipleri test etmelidir. Ama yeterli mi?

Bir sorun için giderek fazla çözüm var. Yazılım testleri, yazılımdaki hataların olumsuz etkilere sahip olmasını önler. Testler hataları önlemez: sorunlardan ayrılmadan önce hatalar bulacaksınız.

Performans testleri özellikle zordur: kullanıcının davranışı simüle edilmeli, sağlanan kullanıcı sayısı bilinmeli ve ilgili performans performansını elde edebilen bir test sistemi olmalıdır. Bu gereksinimler genellikle gerçekçi değildir. Yeni özelliklerle, kullanıcının davranışı henüz bilinemez. Üretimle ilgili üretime sahip bir sistem oluşturmak genellikle çok pahalı ve çok karmaşıktır.

Alternatifler

Bir ekip daha önce test yapmadan performans sorunlarını nasıl bulabilir? Ekip yalnızca sunucunun bir kısmına yeni bir sürümü dağıtabilir. Bir performans sorunu varsa, sunucular yük üzerinde eski sürümle çalışabilir. Yeni sürüm, olumsuz olmadan tekrar üretimden kaldırılabilir. Bu prosedüre Kanarya'nın serbest bırakılması denir.

Bu prosedür için izleme, bir problemin önceden tanınması için yeterli değerler sağlamalıdır. Hızlı ve güvenilir bir şekilde tepki vermek için dağıtım ve geri alma da otomatikleştirilmelidir. Testlere ek olarak, izleme ve dağıtım yatırımına değer.

Performans ile bu yaklaşım her zaman yararlıdır, çünkü performans testleri tek başına yeterli güvenlik sunmaz. Ama aynı zamanda teknik hatalarla, bu prosedür bir ek veya hatta en iyi yaklaşım olabilir. Örneğin, eski ve yeni sürüm paralel olarak yönetilebilir. Yeni sürüm “kör”, yani veri üzerinde etkisi olmadan gerçekleştirilir ve sonuçlar karşılaştırılır.

Diğer olası önlemler

Diğer olası önlemler: Yazılım daha sık üretime sokulabilir. Daha küçük pasajlardaki değişikliklerin nasıl yapıldığı ve bu nedenle daha az riskli. Bu sürekli doğum fikridir. Veya yazılım birkaç dağıtım bağımsız modülüne (“mikro hizmetler”) ayrılmıştır. Bu aynı zamanda bir dağılım riskini de azaltır, çünkü sistemin sadece küçük bir kısmı ilgilenir.

Dolayısıyla, testlerin ve diğer önlemlerin bir kombinasyonu sadece yüksek kaliteli yazılımı garanti eder.

TL; Dr.

Testler sadece yazılım sorunlarını önlemenin bir yoludur. En etkili hareket etmek ve seçmek için alternatifleri bilmek önemlidir.

()

Murat

New member
Yazılımdaki hatalar önlenmelidir: Yazılım bu günlerde bunun için çok önemlidir. Böylece yazılım ekipleri test etmelidir. Ama yeterli mi?

Bir sorun için
Merhaba paylaşanlara

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Adanali

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Eğer başka bir konuda yardım gerekiyorsa, lütfen daha fazla bilgi verin

Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Kurnazlik

Global Mod
Global Mod

Bir sorun için
Merhaba araştırmacılar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Adanali

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- "Test etmek için yeterli mi?" ifadesi, bağlama göre farklı anlamlar taşıyabilir. Örneğin, IQ testi için yeterli olup olmadığınızı sormak istiyorsanız, sessiz bir yerde olduğunuzdan ve konsantre olabildiğinizden emin olmanız önerilir. Ayrıca, online testler genellikle hızlı ve etkili bir şekilde yapılabilir; örneğin, dil yeterlilik testleri 25 sorudan oluşur ve sonuçları hemen öğrenilebilir

Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Murat' Alıntı:
Bu açıklaman bana bir şey öğretti @Murat, teşekkür ederim

Ramiz

Global Mod
Global Mod

Bir sorun için
Herkese iyi günler

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Adanali

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Murat' Alıntı:
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Zeki

New member

Bir sorun için
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Adanali

Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Kurnazlik' Alıntı:
- "Test etmek için yeterli mi?" ifadesi, bağlama göre farklı anlamlar taşıyabilir. Örneğin, IQ testi için yeterli olup olmadığınızı sormak istiyorsanız, sessiz bir yerde olduğunuzdan ve konsantre olabildiğinizden emin olmanız önerilir. Ayrıca, online testler genellikle hızlı ve etkili bir şekilde yapılabilir; örneğin, dil yeterlilik testleri 25 sorudan oluşur ve sonuçları hemen öğrenilebilir
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Kurnazlik, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Damla

New member

Bir sorun için
Selam fikir çatıştıranlara

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Murat' Alıntı:
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Murat

Damla Sevval

New member

Bir sorun için
Selam yazanlara

@Adanali gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Damla' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Damla, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım